Antena Meniu Search
x

Apple a lansat iOS 15.5. Update-ul repară mai mule bug-uri şi vine cu câteva noutăţi

Apple a lansat o nouă versiune a sistemului său de operare pentru iPhone. Updateul este unul minor, dar fără îndoială important pentru utilizatorii de iOS.

de Redactia Observator

la 17.05.2022, 12:25

Logoul Apple pe un telefon cu sistem de operare iOS
Apple a lansat iOS 15.5. Update-ul repară mai mule bug-uri şi vine cu câteva noutăţi - Shutterstock

Un nou update, de data aceasta minor, este disponibil pentru iPhone, alături de versiuni noi ale altor sisteme de operare dezvoltate de Apple. În ciuda indicatorului care ar sugera altceva, iOS 15.5 este un update care aduce puţine noutăţi vizibile, dar repară diverse alte probleme şi bug-uri.

iOS 15.5 adaugă două noi butoane în aplicaţia Wallet, prin care utilizatorii pot trimite şi cere să li se livreze bani - asta în regiunile în care funcţia Apple Cash este disponibilă.

Apoi, a fost adăugată o opţiune în Apple Podcasts, prin care utilizatorii pot seta o limită a spaţiului pe care episoadele descărcate îl pot ocupa. În cazul în care noile episoade descărcate depăşesc limita, vor fi şterse automat cele mai vechi.

Dincolo de aceste noutăţi, update-ul repară mai multe bug-uri, inclusiv unul din cauza căruia funcţiile de automatizare din sfera smart home nu erau declanşate corect.

Pe acelaşi subiect

Când ar putea fi lansa iOS 16

Alături de iOS 15.5, Apple a lansat şi alte update-uri minore pentru alte sisteme de operare pe care le dezvoltă, precum macOS. Monterey 12.4, care rezolvă problema cu imaginea slabă a monitorului Studio Display.

iOS 15.5 poate fi văzut ca un mic pas în drumul spre iOS 16, care ar putea fi prezentat parţial în cadrul conferinţei WWDC 2022, care va debuta pe 6 iunie.

Apple testează primul iPhone cu USB-C

Un prim iPhone cu port USB-C, în loc de Lightning, s-ar afla deja în plin proces de testare în laboratoarele Apple, înainte de a fi lansat pe piaţă.

Cu doar câteva zile în urmă, analistul Ming-Chi Kuo spunea că există şanse mari ca Apple să lanseze anul viitor primul iPhone care foloseşte USB-C pentru alimentare şi transfer de date, în locul portului proprietar Lightning. Acum, Bloomberg scrie că Apple deja testează un prim iPhone cu USB-C. Informaţia pare să susţină afirmaţia analistului chinez, care crede că primul iPhone cu USB-C va fi lansat anul viitor.

Apple, însă, se pare că nu se va opri doar la iPhone, ci îşi va dota, treptat, şi alte produse şi accesorii cu USB-C, care va lua locul Lightning în ecosistemul companiei.

Trecerea la USB-C va aduce un plus în ceea ce priveşte viteza de încărcare şi transferare a datelor pentru iPhone, în timp ce utilizatorii vor aprecia convenienţa unui încărcător pe care să-l poată folosi pentru cât mai multe dispozitive.

Deşi utilizatorii sperau ca acest pas se întâmple de mai multă vreme, Apple va face trecerea la USB-C nu din considerente legate de confortul utilizatorilor, ci obligată de viitoare legi, precum cea europeană, care vor impune USB-C drept standard unic de încărcare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Tehnologie » Apple a lansat iOS 15.5. Update-ul repară mai mule bug-uri şi vine cu câteva noutăţi