Antena Meniu Search
x

Atentie cand contractezi servicii SEO! Unii asa-zisi "specialisti" fac aceste greseli majore!

"Specialistii" SEO autointitulati se inmultesc pe zi ce trece. Toata lumea “stie” cum sa optimizeze un site, insa din pacate de multe ori apar nemultumiri din partea celor ce contracteaza astfel de servicii si isi pierd increderea in eficienta lor.

de Redactia Observator

la 14.05.2019, 14:15

"Specialistii" SEO autointitulati se inmultesc pe zi ce trece. Toata lumea “stie” cum sa optimizeze un site, insa din pacate de multe ori apar nemultumiri din partea celor ce contracteaza astfel de servicii si isi pierd increderea in eficienta lor.

Multi fac greseli extrem de serioase, iar noi ti le vom indica pe cele mai importante 3 pe care trebuie sa le eviti atunci cand vrei sa beneficiezi de servicii SEO de calitate.

Strategia de cuvinte cheie este gandita gresit

Aceasta este una dintre cele mai frecvente greseli in randul persoanelor care ofera servicii SEO. Este foarte usor sa cazi in capcana de a folosi cuvinte mult prea generale, care au un volum mediu de cautari lunare foarte mare, fara insa sa pui in balanta autoritatea pe care o are brandul tau si sansele ca acesta sa devanseze competitia. Pe de alta parte, multi subestimeaza importanta pe care o are activitatea de SEO local, iar in consecinta nu se orienteaza catre cuvinte cheie potrivite.

Este bine ca specialistul cu care colaborezi sa creeze o strategie cat mai precisa. Cuvintele cheie generale iti pot aduce un trafic mare, dar sunt si relevante pentru tine si poti atinge cu usurinta primele pozitii? In cele mai multe cazuri, este bine sa optezi pentru expresii specifice, care de obicei aduc mai repede pozitii ridicate in SERP si un trafic mult mai calificat.

Spre exemplu, daca detii un cabinet stomatologic si ai sediu doar in Craiova, nu vei optimiza pe “cabinet stomatologic”, ci mai degraba te vei orienta catre “cabinet stomatologic Craiova”. Sau, daca detii un magazin cu haine pentru femei, insa majoritatea produselor sunt rochii, vei acorda mai putina atentie unui cuvant cheie precum “haine de dama” si te vei orienta catre “rochii de zi”, “rochii de seara” sau orice alt tip de produs pui la dispozitia vizitatorilor.

Structura de linkuri nu este foarte ofertanta

Multi freelanceri sau chiar agentii care ofera servicii SEO subestimeaza structura interna de linkuri, desi aceasta ofera cele mai valoroase functii pentru user experience si strategia SEO in sine:

  • Asigura o cale usoara catre paginile de conversie;

  • Raspandeste autoritate catre paginile mai putin accesibile din site;

  • Asigura material interactiv pentru utilizatorii care iti viziteaza site-ul;

  • Iti permite sa organizezi paginile prin ancore text optimizate;

  • Comunica paginile cele mai importante din site catre crawlerele de cautare.

In aceeasi ordine de idei, este important sa implmentezi un sitemap.xml si un fisier robots.txt. Primul permite o indexare mai facila si ajuta motoarele de cautare sa afle mult mai usor despre update-urile facute paginilor. Cel de-al doilea este un fisier scanat automat de catre robotii lui Google, in momentul in care ajung pe site. Acesta ar trebui sa contina comenzi pentru roboti, precum neindexarea unor pagini. De aceea, trebuie sa fie bine structurat, pentru a ne asigura ca motoarele de cautare il pot citi. Daca vei contracta servicii SEO si nu ti se spun astfel de lucruri, este bine sa-ti regandesti investitia.

Site-ul nu este auditat cu regularitate

Majoritatea firmelor ce ofera servicii SEO fac o greseala pe care nici nu o realizeaza: auditeaza site-ul o singura data si nu urmaresc erorile care apar de-a lungul timpului. Cele mai des intalnite erori sunt continutul duplicat, linkurile care dau eroare, viteza slaba de incarcare si meta tagurile neoptimizate.

De altfel, reauditarea unui site este importanta pentru a reevalua strategia de continut onpage. Majoritatea industriilor sunt dinamice, ceea ce inseamna ca anumite servicii SEO vor putea fi considerate invechite in timp. Asigura-te ca strategia de cuvinte cheie este permanent reimprospatata si site-ul este analizat periodic. Astfel, vei gasi noi oportunitati ca sa ramai relevant pentru consumatorii tai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Tehnologie » Atentie cand contractezi servicii SEO! Unii asa-zisi "specialisti" fac aceste greseli majore!