Antena Meniu Search
x

Catalogul școlar devine istorie. În peste 240 de şcoli se foloseşte varianta digitală, iar părinții primesc notele copiilor prin e-mail

Catalogul clasic, pe care profesorii îl purtau la ei în permanenţă, începe, treptat, să devină istorie. În peste 240 de şcoli din ţară se foloseşte acum catalogul digital. Profesorii pot folosi telefonul sau tableta pentru a trece note sau absenţe. Iar de acestea află imediat şi părinţii elevilor, care sunt notificaţi prin email.

de Redactia Observator

la 12.10.2021, 08:48

Vezi și

Astfel de imagini au dispărut din mintea elevilor care invăţă la Colegiul Național Vasile Alecsandri din Galați. Aici, catalogul clasic a fost schimbat cu cel digital. 

Romeo Zanfir, directorul CNVA Galați: Am pus nota să zicem 9. Pot să aleg data, conformă şi a luat nota. 

Unii profesori sunt nostalgici, dar s-au adaptatat repede noilor vremuri. 

Mariana Anton, profesor llimba română: Îmi place parfumul catalogului vechi, îmi place să mă uit într-un catalog vechi la o întâlnire de promoție de 10 de ani, de 20 de ani. Cred că ar trebui să gândim că asta e mersul lucrurilor. 

Pe acelaşi subiect

Noul sistem este ușor de utilizat şi are multe beneficii. 

Gabriela Ciubotaru, profesor limba română: Uitați. Acum am pus câteva note. Imediat l-am scos, accesez, merge foarte repede. Nu mai fac efortul de a veni în cancelarie, de a aduce catalogul, de a-l duce înapoi. 

Parinții pot vedea și ei în timp real ce notă primesc copiii lor. Primesc un email de câte ori copiii lor primesc o notă nouă, ori li se pune o absenţă. 

Părinte: Ne ajută foarte mult. Putem vedea imediat situația copilului, știm că e la școală, nu e la școală. E prezent, nu e prezent. Și notele le aflăm imediat. 

Chiar și elevii văd noul catalog digital cu ochi buni, deși le este acum imposibil să ascundă o notă proastă ori o absenţă. 

Elevă: E mult mai bine pentru a ține elevii în general, sa zicem sub control, într-o anumită sferă. 

Elev: Acum avem acces la note, le putem vedea. În plus și părinții le pot vedea, au conturile lor. Și au acces și la absențe. Pe termen lung se poate o vedea o schimbare utilă. 

Catalogul digitat este folosit în prezent în 248 de școli din 37 de județe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Tehnologie » Catalogul școlar devine istorie. În peste 240 de şcoli se foloseşte varianta digitală, iar părinții primesc notele copiilor prin e-mail