Catalogul școlar devine istorie. În peste 240 de şcoli se foloseşte varianta digitală, iar părinții primesc notele copiilor prin e-mail
Catalogul clasic, pe care profesorii îl purtau la ei în permanenţă, începe, treptat, să devină istorie. În peste 240 de şcoli din ţară se foloseşte acum catalogul digital. Profesorii pot folosi telefonul sau tableta pentru a trece note sau absenţe. Iar de acestea află imediat şi părinţii elevilor, care sunt notificaţi prin email.
Astfel de imagini au dispărut din mintea elevilor care invăţă la Colegiul Național Vasile Alecsandri din Galați. Aici, catalogul clasic a fost schimbat cu cel digital.
Romeo Zanfir, directorul CNVA Galați: Am pus nota să zicem 9. Pot să aleg data, conformă şi a luat nota.
Unii profesori sunt nostalgici, dar s-au adaptatat repede noilor vremuri.
Mariana Anton, profesor llimba română: Îmi place parfumul catalogului vechi, îmi place să mă uit într-un catalog vechi la o întâlnire de promoție de 10 de ani, de 20 de ani. Cred că ar trebui să gândim că asta e mersul lucrurilor.
- Exclusiv | Învăţământul online, evitat în ciuda cazurilor COVID din clase. Ce ar face Sorin Cîmpeanu, ca...
- Cum arată subiectele pentru cei care vor să fie directori de şcoală. Elevii s-au amuzat teribil: "E chiar penibil!"
- Testele pe bază de salivă, aprobate în şcoli. Copiii şi le vor putea face singuri, fără ajutorul unui medic:...
- Cum au integrat esteticienii Inteligenţa Artificială în saloanele lor. Clienţii nu mai au surprize la final
- Inteligenţa Artificială va revoluţiona piaţa muncii în următorii 5 ani. Până în 2030, 50% dintre angajaţi...
Noul sistem este ușor de utilizat şi are multe beneficii.
Gabriela Ciubotaru, profesor limba română: Uitați. Acum am pus câteva note. Imediat l-am scos, accesez, merge foarte repede. Nu mai fac efortul de a veni în cancelarie, de a aduce catalogul, de a-l duce înapoi.
Parinții pot vedea și ei în timp real ce notă primesc copiii lor. Primesc un email de câte ori copiii lor primesc o notă nouă, ori li se pune o absenţă.
Părinte: Ne ajută foarte mult. Putem vedea imediat situația copilului, știm că e la școală, nu e la școală. E prezent, nu e prezent. Și notele le aflăm imediat.
Chiar și elevii văd noul catalog digital cu ochi buni, deși le este acum imposibil să ascundă o notă proastă ori o absenţă.
Elevă: E mult mai bine pentru a ține elevii în general, sa zicem sub control, într-o anumită sferă.
Elev: Acum avem acces la note, le putem vedea. În plus și părinții le pot vedea, au conturile lor. Și au acces și la absențe. Pe termen lung se poate o vedea o schimbare utilă.
Catalogul digitat este folosit în prezent în 248 de școli din 37 de județe.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰