Antena Meniu Search
x

Copiii vor ca părinţii să nu mai pună poze cu ei pe internet

Ori de câte ori intrăm pe Facebook sau pe Instagram, e imposibil să nu vedem imagini cu copiii prietenilor noştri. Când puştii sunt mici, nu protestează. Dar, pe măsură ce cresc, li se pare jenant să apară pe paginile părinţilor. Cea mai recentă mamă care şi-a enervat copilul este Gwyneth Paltrow.

de Redactia Observator

la 29.03.2019, 18:33

Vezi și

Ori de câte ori intrăm pe Facebook sau pe Instagram, e aproape imposibil să nu vedem imagini cu copiii prietenilor noştri reali sau virtuali. Când puştii sunt mici, nu protestează. Dar, pe măsură ce cresc, li se pare jenant să apară în fotografii postate pe paginile părinţilor. Cea mai recentă mamă care şi-a enervat cumplit copilul este Gwyneth Paltrow, iar celebritatea nu a scutit-o de o replică acidă a fiicei sale.

Fotografii, filmuleţe sau poveşti despre copii, postate pe reţelele de socializare, este modul prin care unii părinţi îşi arată mândria faţă de odraslele lor în mediul on-line.

Copiii, însă, sunt revoltaţi că adulţii postează pe internet fără acordul lor şi spun că uneori situaţia scapă de sub control.

Dezbaterea a luat amploare pe internet după ce actriţa Gwyneth Paltrow a postat un selfie alături de fiica sa la ski, iar adolescenta i-a lăsat comentariul: "Mamă, am discutat despre asta! Nu vei posta nimic fără acordul meu!".

Postările nu stârnesc controverse doar printre copii, ci şi printre părinţii care sunt total împotriva sharenting-ului.

Deocamdată nu există nicio lege prin care copii să poată interzice părinţilor să distribuie pe internet astfel de postări.

Mai mult, reţelele de socializare nu permit copiilor sub 13 ani să îşi deschidă cont. Astfel, singura cale de mijloc rămâne comunicarea, spun psihologii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Tehnologie » Copiii vor ca părinţii să nu mai pună poze cu ei pe internet