Antena Meniu Search
x

Facebook vrea să ascundă numărul like-urilor, pentru protejarea utilizatorilor

Schimbări importante pentru cea mai mare reţea de socializare din lume. Facebook vrea să ascundă numărul like-urilor pe care utilizatorii le primesc pentru postări.

de Redactia Observator

la 29.09.2019, 01:13

Vezi și

Schimbări importante pentru cea mai mare reţea de socializare din lume. Facebook vrea să ascundă numărul like-urilor pe care utilizatorii le primesc pentru postări. Măsura vine după ce psihologi din întreaga lume au tras un semnal de alarmă cu privire la efectele pe care le generează aprecierile virtuale sau lipsa lor. Iar vânătoarea de like-uri a dus şi la decese.

Experimentul Facebook a început deja în Australia. În următoarele luni, o parte din utilizatorii reţelei nu vor mai putea vedea numărul de like-uri primite pentru anumite postări.

Măsura îi va afecta pe utilizatorii care stau pe reţeaua de socializare. doar pentru socializare şi nu au făcut o afacere din asta. Aceştia vor putea da, în continuare, like-uri la postărilor prietenilor, dar nu vor vedea câte sunt în total. Informaţia va fi vizibilă doar celui care face postarea.

Totul face parte dintr-un plan menit să îmbunătăţească relaţia utilizatorilor cu platforma, spun reprezentanţii companiei, care speră ca oamenii să nu se mai simtă ca într-o competiţie pentru numărul de like-uri. Zeci de oameni şi-au pierdut viaţa în întreaga lume, în încercarea de a se fotografia în ipostaze care să le aducă un număr cât mai mare de aprecieri. În România, mai mulţi elevi au murit sau au fost grav răniţi în ultimii ani, după ce au încercat să se fotografieze pe vagoane de trenuri.

Studii realizate în ultimii ani au arătat că cei care petrec mult timp pe reţelele de socializare se îndepărtează de prietenii din viaţa reală. Iar numărul de aprecieri le poate influenţa negativ comportamentul.

Aceeaşi măsură a fost implementată şi pe Instagram, iar reacţiile utilizatorilor au fost pozitive.

Primele concluzii ale experimentului Facebook le vom avea la începutul anului viitor. Apoi, eliminarea like-urilor numărate ar putea fi aplicată în întreaga lume.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Tehnologie » Facebook vrea să ascundă numărul like-urilor, pentru protejarea utilizatorilor