Antena Meniu Search
x

Facebook, curăţenie după scandalul Cambridge Analytica. Sute de aplicaţii care ar fi folosit datele utilizatorilor au fost suspendate

Facebook a suspendat aproximativ 200 de aplicaţii despre care spune că au folosit greşit datele utilizatorilor, potrivit The Hollywood Reporter.

Facebook a suspendat sute de aplicaţii are ar fi folosit greşit datele utilizatorilor
Facebook a suspendat sute de aplicaţii are ar fi folosit greşit datele utilizatorilor - Pixabay

Facebook a suspendat aproximativ 200 de aplicaţii despre care spune că au folosit greşit datele utilizatorilor, potrivit The Hollywood Reporter.

Platforma de social media Facebook a anunţat, luni, că decizia a fost luată după o investigaţie care are ca subiect toate aplicaţiile care au avut acces la informaţii înainte ca Facebook să schimbe politicile platformei, în 2014.

Aceste schimbări, potrivit Facebook, au redus semnificativ cantitatea de date la care puteau avea acces aplicaţiile.

Ime Archibong, vicepreşedinte al Facebook, a spus că dacă este găsită vreo dovadă potrivit căreia aplicaţiile suspecte sau altele ar fi folosit în mod eronat datele utilizatorilor, acestea vor fi interzise.

Utilizatorii ale căror date de Facebook ar fi putut fi exploatate vor fi notificaţi, la fel ca în cazul Cambridge Analytica.

Compania Facebook a transmis că a analizat mii de aplicaţii până în prezent.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Tehnologie » Facebook, curăţenie după scandalul Cambridge Analytica. Sute de aplicaţii care ar fi folosit datele utilizatorilor au fost suspendate