Antena Meniu Search
x

Video Gamerii au testat echipamente militare la cel mai mare eveniment de jocuri video din ţară. Sute de pasionaţi s-au adunat la Palatul Parlamentului

Cel mai mare eveniment de gaming din România a adunat la Palatul Parlamentului sute de pasionaţi de jocuri video. Consolele din anii 90 au stârnit amintiri din copilărie. Iar cei care au vrut să vadă cum se simte un zbor cu avionul militar au testat echipamentele Armatei Române. 

Alin Stan
de Alin Stan

la 12.11.2022, 20:32

Vezi și

Cele mai noi jocuri video, competiţii internaţionale şi simulatoare de zbor în realitate virtuală. Armata Română a fost prezentă la cel mai mare eveniment de gaming din ţară. Cei care au trecut pe la stand au putut "pilota" o replică a elicopterului IAR 316 B şi au învăţat tehnici de supravieţuire.

Oliver Ciuică, comandor Academiei Forţelor Aeriene: Am venit cu trei simulatoare de zbor ale Academiei Forţelor Aeriene. Două simulatoare cu ochelari virtual-reality care ne prezintă aproape realitatea din timpul unui zbor mai puţin senzaţia de mişcare, dar sistemul vestibular îşi face treaba. 

Dorin Chirca, reprezentant MAPN: Au venit foarte mulţi tineri pentru că este o diferenţă foarte mare între virtual, între ceea ce experimentează ei în astfel de evenimente şi realitate. 

Curioşii nu au ezitat şi au probat echipamentul militar. 

Pe acelaşi subiect

''Este bine, dar este foarte greu. Cred că pentru ei este deja o muncă, s-au acomodat cu ele, dar pentru noi că este pentru prima dată când încerc aşa ceva, sunt foarte grele.''

''Am pilotat un elicopter folosind căştile vior şi manetele respective. Mi s-a părut foarte interesant. Ce-i drept, m-a cam ameţit un pic.''

Jocurile vechi, un magnet pentru pasionaţi

Peste 20 de standuri au fost prezente la eveniment. De departe, cele mai atractive au fost jocurile old school.

"Nu am mai fost şi am vrut să văd despfre ce este vorba. Am avut Time22 pe casetă.''

Tudor Dăescu, organizator: Sunt 20 şi ceva de spaţii unde poţi întâlni multe jocuri. De la CS la celebrul FIFA, dar şi jocuri pe care le joacă copii astăzi. Toţi încearcă să prezinte jocuri de pe toate platformele. De la telefoane mobile, la console, la PC-uri. România este o ţară încă de PC-uri.  Avem calculatorare vechi, jocuri vechi. Calculatoare care sunt din anii 70 şi care ne aduc aminte de adolescenţă. Avem calculatoare pe casetă care încărcau jocuri şi ne aducem aminte când aşteptam o oră sau o oră şi jumătate să se încarce jocul de pe casetă. 

Conform unui studiu al Asociația Dezvoltatorilor de Jocuri Video, în România, numărul femeilor gameri este mai mare decât cel al bărbaţilor. Practic, 8 milioane de români se joacă pe smartphone-uri, PC-uri sau console. Tabletele sunt însă  cele mai folosite device-uri pentru jocuri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Tehnologie » Gamerii au testat echipamente militare la cel mai mare eveniment de jocuri video din ţară. Sute de pasionaţi s-au adunat la Palatul Parlamentului