Antena Meniu Search
x

Goana după rechizite s-a mutat în magazinele de produse electronice

Ghiozdanul elevului la început de şcoală s-a modificat în anul pandemiei. Printre toate lucrurile de care avea nevoie un copil, acum îi mai trebuie şi cameră web, tabletă sau laptop, pentru orele pe care le face online. Asta a dus la o cerere mare în magazinele de profil, până în punctul în care au apărut chiar şi liste de aşteptare.

de Lorena Rădulescu

la 19.09.2020, 23:11

Vezi și
  • Laptopurile și tabletele sunt printre cele mai căutate.
  • Camerele web, de asemenea, sunt pe listele de cumpărături ale părinților.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observatorul orei 19.

Goana tradiţională după rechizite, la început de an şcolar, s-a mutat acum şi în magazinele de electronice. Părinţii s-au trezit în faţa unor noi provocări, iar cheltuielile sunt pe măsură.

Cheltuielile pentru părinţi înseamnă profit pentru magazine.

Daniel Apostol, director magazin: Avem un record pentru un nou început de an şcolar. Vânzările sunt aproape de zece ori mai mari. Cele mai căutate sunt laptopurile care mai nou sunt utilizate pentru şcoala online, şi tabletele.

S-au vândut foarte bine tabletele şi laptopurile 2 în 1 mai mici, cautate pentru funcţia touchscreen şi pentru că se pot transforma în tabletă şi invers foarte uşor.

Cele mai căutate produse pentru şcoala online sunt tabletele cu o diagonală de 10 inci, puţin mai mari decât un caiet obişnuit.Părinţii se uită întâi la preţ, abia apoi la specificaţiile tehnice.

Andrei Popa, reprezentat magazin IT: Ce s-au vândut foarte bine au fost camerele, nu neapărat de o calitate foarte bună.

Pe site-urile de profil, camerele web sunt "stoc epuizat". Ce nu s-a vândut fie este scump, fie are un timp de livrare prea mare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Tehnologie » Goana după rechizite s-a mutat în magazinele de produse electronice