Video O fabrică de ambalaje din Iaşi are un nou "angajat": un program de Inteligenţă Artificială care le uşurează munca
Inteligenţa Artificială este tot mai prezentă în viața reală. La Iaşi, o fabrică de ambalaje a apelat deja la un "angajat" virtual pe partea de design. Tehnologia AI reprezintă o revoluție în proiectare, aducând un nivel de performanță și eficiență fără precedent, spune patronul firmei. Lucru recunoscut şi de specialişti. De exemplu, Universităţile au introdus-o inclusiv ca disciplină de studiu și chiar o folosesc pentru verificarea lucrărilor studenților.
De câteva zile, în departamentul de design al fabricii ieşene de ambalaje, noul "coleg" al celor trei angajați din departament este o aplicaţie de Inteligenţă Artificială care le-a ușurat simţitor munca. "Am avut posibilitatea să completăm pisica, efectiv. Şi chestiunea asta s-a întâmplat în aproximativ 30 de secunde", a declarat Tiberiu Stoian, patron firma ambalaje. Înainte, graficianul ar fi lucrat două zile să ajungă la imaginea dorită. Acum, cu ajutorul aplicaţiei, totul se face foarte repede, dar şi foarte bine, spune patronul fabricii. "Deservim clienţi cu pretenţii destul de ridicate în ceea ce priveşte complexitatea imaginilor grafice pe care noi le folosim", a declarat Tiberiu Stoian, patron fabrica Ambalaje Iasi.
Oamenii sunt încrezători că nu se va ajunge prea curând la înlocuirea lor in domeniilor în care lucrează. "Cred că medicul nu poate fi înlocuit aşa uşor", spune un student la Medicină. Inteligenta Artificială a ajuns sa fie studiată acum și la Facultatea de Informatică din Iaşi. "În prezent, noi folosim chiar la nivel de licenţă, tezele de licenţă se trec printr-un astfel de tur de plagiat", a declarat Adrian Iftene, decan Facultatea de Informatica UAIC Iaşi. Şi la Universitatea Politehnică din Iaşi, în cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare, se lucrează la realizarea unui program de masterat cu specializare în Inteligenţă Artificială.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰