Antena Meniu Search
x

(P) Smart TV-uri cu Xbox integrat: nu va mai trebui să cumpărați o consolă

de Redactia Observator

la 22.06.2021, 17:22

Smart TV
Smart TV

Microsoft a confirmat că colaborează cu producătorii de televizoare pentru a-și integra platforma de jocuri Xbox, astfel încât să poată juca cu un singur controller, fără a fi nevoie să cumperi o consolă.

Microsoft vrea să cucerească piața jocurilor, iar acest lucru depășește cu mult „războiul consolelor” pe care îl are cu Sony PlayStation. Datorită puterii cloud și Xbox Game Pass, cele mai populare titluri pot fi redate pe orice computer, smartphone sau tabletă și se vor extinde în curând la mai multe tipuri de dispozitive.

Cu ocazia E3 2021, ediția anuală a celui mai important târg de jocuri video, CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, a confirmat unele dintre zvonurile care au apărut în ultimele luni despre serviciul său de abonament Xbox Game Pass, care oferă acces la sute de jocuri. pentru o plată lunară și în care este integrat xCloud, serviciul de jocuri cloud.

Cel mai așteptat anunț este că Microsoft lucrează cu producătorii de televizoare inteligente smart tv din întreaga lume pentru a integra experiența Xbox în sistemul lor. Va fi necesar doar să aveți o conexiune la internet și un controller pentru a reda titlurile disponibile pe Xbox Game Pass.

În realitate, jocul nu rulează pe televizor, ci pe serverele puternice ale Microsoft, care trimit semnalul video și interpretează semnalul de la controllerul nostru. În acest fel, nu aveți nevoie de hardware de mare putere pentru a vă bucura de cele mai complexe jocuri. Este ceva ce am văzut deja anul trecut odată cu lansarea Xbox Game Pass pentru Android (și mai târziu pentru iOS ca aplicație web).

Televizoarele inteligente vor oferi acces la Xbox Game Pass direct din interfața lor.

Deși nu există încă anunțuri oficiale, se așteaptă ca viitoarele modele TV să ofere acces la Xbox Game Pass direct din interfața lor. Cu toate acestea, nu va fi necesar să schimbați televizorul pentru a vă bucura de această experiență, deoarece Microsoft a confirmat, de asemenea, că va lansa dispozitive de streaming pentru a le conecta la orice televizor sau monitor.

Acestea pot fi „stick-uri”, precum Amazon Fire TV sau Google Chromecast, care se conectează direct prin HDMI la un televizor pentru a adăuga funcții „inteligente” precum aplicații și servicii de streaming; dar în cazul Microsoft, vă va permite să jucați jocuri Xbox fără o consolă.

La aceasta trebuie adăugată lansarea versiunii web a Xbox Game Pass, accesibilă cu Edge, Chrome și Safari, care vă va permite să jucați pe laptopuri, MacBook-uri sau computere slabe, precum și o aplicație pentru PC.

Deocamdată, Xbox Game Pass nu este același lucru cu achiziționarea unei console Xbox, deoarece jucătorul depinde de jocurile disponibile. Este ca Netflix, în sensul că nu există toate jocurile și lista se schimbă în fiecare lună, cu intrări și ieșiri noi. Totuși, Microsoft spune că acest lucru a ajutat jucătorii Xbox Game Pass să-și extindă gusturile și să joace mai mult: 30% au jucat alte genuri și 40% s-au bucurat de mai multe jocuri.

Microsoft va încorpora Xbox Cloud Gaming pe Xbox One, permițând să aducă titluri de ultimă generație pe consola lansată în 2013

Angajamentul extraordinar pe care l-a demonstrat Microsoft în timpul conferinței sale E3 2021 față de Xbox Game Pass a fost absolut. Compania ține cu dinții la includerea titlurilor exclusive din prima zi în funcțiune și intenția sa este de a transfera această experiență către televizoarele noastre, direct, așa cum am relatat mai devreme.

Pe de altă parte, avem xCloud, tehnologia prin care jocurile pot fi jucate din cloud pe orice dispozitiv. Android sau iOS sunt unele dintre platformele beneficiate, dar se pare că cei din Redmond nu vor să lase pe nimeni în urmă, inclusiv Xbox One.

Printr-un articol postat pe Xbox Wire, compania subliniază că intenționează să aducă această caracteristică în consola lansată în 2013. În acest fel, longevitatea unui sistem care funcționează deja de opt ani ar fi mult extinsă.

„Pentru milioanele de oameni care joacă astăzi pe console Xbox One, așteptăm cu nerăbdare să le dăm mai multe vești bune, despre cum vom aduce multe dintre aceste jocuri de ultimă generație, cum ar fi Microsoft Flight Simulator, pe consola dvs. prin Xbox Cloud Gaming, la fel ca pe noile dispozitive mobile, tablete și browsere".

Referința la Microsoft Flight Simulator este esențială, deoarece jocul a fost anunțat inițial ca titlu Xbox One. În timpul E3 2021, compania a confirmat sosirea jocului Asobo Studio pe Xbox Series X / S pentru luna iulie. Recent, Phil Spencer și mai mulți manageri ai mărcii au vorbit despre viitorul xCloud și au menționat sosirea acestuia pe console la sfârșitul acestui an.

Spencer a menționat că „Cloud-ul ne va permite să eliminăm complet aceste bariere pentru a juca în întreaga lume”, menționând că „chiar și cu cele mai puțin puternice și mai puțin costisitoare dispozitive” gamerii vor avea acum ocazia de a nu rămâne în urmă. În timp ce contextul interviului era în orbita PC-ului, se pare că acesta va afecta și utilizatorii Xbox One.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Tehnologie » (P) Smart TV-uri cu Xbox integrat: nu va mai trebui să cumpărați o consolă