Antena Meniu Search
x

Video Pericolul din spatele aplicaţiilor de supraveghere a copiilor. Problemele au fost descoperite de o echipă de jurnalişti de investigaţie

Cei mai mulţi părinţi aleg o aplicaţie de urmărire a copiilor atunci când stau pe telefon. Doar că o investigaţie recentă arată că unele aplicaţii de control parental îi urmăresc, de fapt, chiar pe ei, pe părinţi.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 02.08.2022, 12:59

Vezi și

Problema a fost descoperită de o echipă de jurnalişti de investigaţie din Lituania şi potrivit lor, atunci când descărcăm o astfel de aplicaţie despre care nu ştim foarte multe, nu facem altceva decât să îi ajutăm pe hackeri să ajungă la datele noastre personale.

O echipă de jurnalişti de investigaţie din Lituania a descoperit că din 10 aplicaţii de control parental, care ar trebui să îi ajute pe părinţi să controleze felul în care copiii lor au acces la internet, 4 conţineau link-uri considerate periculoase. În plus, niciuna din cele 10 nu protejează corespunzător datele utilizatorilor - părinţi sau copii.

Unele aplicaţii le pot oferi hackerilor acces la datele personale

Astfel, spun experţii, riscăm ca atunci când instalăm o astfel de aplicaţie să nu facem altceva decât să deschidem hackerilor o "uşă" prin care pot avea acces practic nelimitat la datele noastre sau ale celor mici.

Dintre aplicaţiile analizate, cea mai populară, cu peste 50 de milioane de utilizatori în întreaga lume, a obţinut cel mai mic scor în ceea ce priveşte protecţia datelor. Riscurile sunt mari: dacă datele adulţilor precum parole sau conturi bancare sunt evident utile hackerilor, datele copiilor pot fi şi ele folosite pentru tot felul de scopuri: inclusiv vânzarea de fotografii pe reţele "subterane" de pe DarkWeb.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Tehnologie » Pericolul din spatele aplicaţiilor de supraveghere a copiilor. Problemele au fost descoperite de o echipă de jurnalişti de investigaţie