Antena Meniu Search
x

Video Roboții realizați de unii dintre cei mai inteligenţi liceeni din România, în competiţie la Cluj-Napoca

Viitorul pare mai aproape atunci când tinerii îşi pun minţile la contribuţie. Roboții realizați de unii dintre cei mai inteligenţi liceeni din România pot fi văzuţi, în acest weekend, la un mall din Cluj-Napoca. Este doar un antrenament pentru marile competiţii care urmează. 

de Redactia Observator

la 06.02.2022, 09:27

Vezi și

Fiecare din cele 19 de echipe este alcătuita din câte 6 elevi și un mentor. Vor să arate ce se poate întâmpla când tehnologia și creativitatea se întâlnesc. Este o competiție neoficială care are ca scop antrenarea echipelor pentru competițiile oficiale ce vor urma. 

Iorian Adrian, organizator: Sunt veniți majoritatea din Cluj dar și din Craiova, Petroșani, de peste tot din țară. Într-un meci participă 4 echipe în două alianțe. Fiecare trebuie să facă cât mai multe task-uri ca să facă cât mai mutle puncte și să se califice în semifinale și finală.

Suciu Maria Elena, concurent: Aici robotul se mişcă singur, noi nu atingem nimic. Şi avem partea în care robotul este controlat de noi, aici în funcţie de ce butoane apăsăm pe gamepad motoarele primesc curent și se mișcă.

Mihai Oltean, concurent: Ne-a luat mult să îl facem, cam o lună și ceva de lucru. Am lucrat cel mai mult la sistemul de rotire al brațului care permite robotului să meargă într-o parte și să se extindă și pe cealaltă. 

Pe acelaşi subiect

Tinerii sunt sprijiniți de diverși sponsori pentru că piesele pentru un astfel de robot pot să coste chiar şi 3.000 de euro.

Mălinaș Andrei, concurent: Toate piesele pe care le folosim, adica majoritatea sunt cumpărate de pe site-uri din America. Avem aproximativ 10 sponsori locali și foști elevi ai liceului nostru care fiecare ne susțin cu cât pot dar am reușit să acoperim toate costurile în acest sezon.

Competiția națională va avea loc la începutului lunii aprilie, urmând ca două echipă să fie desemnate ca reprezentate ale României la finala mondială de la finalul lunii aprilie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Tehnologie » Roboții realizați de unii dintre cei mai inteligenţi liceeni din România, în competiţie la Cluj-Napoca