Antena Meniu Search
x

Coreea de Sud încearcă să stimuleze educația copiilor folosind roboți care seamănă cu nişte jucării

Autorităţile din Coreea de Sud au lansat un proiect pilot pentru a testa roboţi în miniatură drept instrumente pedagogice în grădiniţe, având drept scop pregătirea generaţiei următoare pentru un viitor high-tech, a anunţat guvernul de la Seul.

de Redactia Observator

la 24.11.2021, 15:38

Metodă inedită de educare a preşcolarilor
Metodă inedită de educare a preşcolarilor - Captură Video

 "Alpha Mini", roboţelul cu o înălţime de 24,5 centimetri, robotul poate dansa, spune poveşti, poate organiza karaoke şi chiar poate preda kung-fu copiilor care îi imită mişcările, potrivit Agerpres.

"Roboţii stimulează creativitatea copiilor", a declarat profesorul Lee Ga-yoon pentru AFP, în timpul unui tur al grădiniţei Maru din Seul. Robotul poate clipi, iar pupilele sale se dilată şi formează o inimă atunci când se iniţiază o conversaţie cu el.

Roboţi în loc de educatori

Având o cameră pe cască, el face fotografii care sunt trimise instantaneu pe o tabletă pentru a fi vizualizate şi analizate."În viitor, cunoaşterea modului de manipulare a inteligenţei artificiale şi a instrumentelor conexe va fi foarte importantă", a declarat Han Dong-seong, de la divizia pentru îngrijirea copiilor a guvenului de la Seul.

Pe acelaşi subiect

Roboţii sunt testaţi în prezent în 300 de grădiniţe - care sunt de obicei destinate copiilor cu vârste cuprinse între trei şi şase ani - din capitala ţării. Potrivit lui Han, această "experienţă va avea un efect de durată" de-a lungul vieţii copiilor.

Alpha Mini a fost adoptat ca parte integrantă a programului zilnic al grupei copiilor cu vârste de patru şi cinci ani de la grădiniţa Maru, capacitatea sa de a "păşi" la comandă fiind punctul principal de atracţie în timpul recreaţiei. "Când îi cer să cânte, el cântă. Îi spun să danseze şi dansăm împreună", a povestit Lee Ga-yoon, în vârstă de 5 ani.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Coreea de Sud încearcă să stimuleze educația copiilor folosind roboți care seamănă cu nişte jucării