Antena Meniu Search
x

Samsung Galaxy S9 – telefonul perfect de Craciun. Intrebari si raspunsuri utile

Incepe luna cadourilor si este momentul perfect sa va schimbati vechiul telefon. Aflati in continuare detalii despre Samsung Galaxy S9 pentru a va convinge ca merita toata atentia dumneavoastra de Craciun.

Incepe luna cadourilor si este momentul perfect sa va schimbati vechiul telefon. Aflati in continuare detalii despre Samsung Galaxy S9 pentru a va convinge ca merita toata atentia dumneavoastra de Craciun.

Samsung Galaxy S9 / S9cPlus are un aspect premium si elegant. Arata similar cu Samsung Galaxy S8 Plus, dar este mai usor. Diagonala ecranului este de 6.2 inch Quad HD +Super AMOLED (s9Plus, pentru ca S9 are 5.8 inch), cu rezolutie 1440 x 2560 pixeli si densitate a pixelilor de 531PPI. Calitatea afisarii este una din cele mai bune existente in prezent pe piata. Este minunata din punct de vedere al luminozitatii, cu unghiuri bune si culori vibrante. Galaxy S9 vine cu setari de ajustare a luminozitatii in functie de preferinte. Masoara 158.1 x 73.8 x 8.5mm, cantareste 183 grame si are butoane de navigare on screen.

Performanta camerei foto este absolut fabuloasa: imagini foarte detaliate in diferite conditii de iluminare, senzor selfie de 8MP, diafragma duala, Dual OIS si EIS, mod Live Focus in care blurul de fundal al imaginii poate fi ajustat manual. Puteti face poze cu efect Bokeh cu aparatul selfie frontal. Desi Galaxy S9 nu suporta camere duale frontale, puteti sa faceti poze spectaculoase in modul portret. Aceasta caracteristica se numeste Selfie Focus si se realizeaza prin procesarea software-ului.

Camera va permite de asemenea sa filmati videoclipuri 4K la 60fps, sa adaugati muzica sau sa creati GIF-uri direct din softul de editare al imaginilor incorporate.

Samsung Galaxy S9 – ce capacitate de stocare sa aleg: 64 GB, 128 GB sau 256 GB?

Dupa lansare, Samsung a inceput sa ofere optiuni de stocare mai mari pentru Galaxy S9. Daca initial telefoanele erau echipate implicit cu 64 GB Flash, cumparatorii au avut ulterior posibilitatea sa aleaga si configuratii cu 128 GB Flash sau 256 GB Flash. Daca intentionati sa cumparati in curand un telefon Samsung Galaxy S9, merita sa va orientati alegerea in functie de capacitatea de stocare. In acest sens, iata cateva lucruri pe care trebuie sa le aveti in vedere:

- Memoria interna nu este acelasi lucru cu spatiul de stocare SD card.

Poate ca veti fi tentat sa spuneti: "De ce sa cheltui mai multi bani ca sa cumpar varianta cu spatiu de stocare mai mare daca oricum voi avea un slot pentru SD card?".  Raspunsul este urmatorul:

Cardul microSD nu este acelasi lucru cu memoria interna. Asta pentru ca Samsung inca foloseste cardurile SD mai degraba ca spatiu de stocare detasabil, decat acceptabil. Cardul este vazut ca volum separat. Acest lucru are o multime de beneficii, cum ar fi faptul ca va permite sa scoateti cardul fara sa inchideti complet telefonul. Sigur, exista si dezavantaje.

Cardurile SD sunt excelente pentru stocarea in masa a datelor, dar nu neaparat pentru date pe care trebuie sa le accesezi rapid si fiabil. Pe cardul SD puteti stoca poze, videoclipuri, muzica si filme, dar aplicatiile si datele critice pot fi pastrate doar in memoria interna a telefonului. Datele mari nu se pot extinde spre spatiul de stocarea intern sau extern - trebuie pastrate in totalitate pe una din acestea.

- Cel mai important lucru de retinut despre slotul SD card de pe Samsung Galaxy S9.

Existenta unui SD card pe Galaxy S9 va ofera o multime de optiuni de optimizare a spatiului de stocare dupa achizitie, dar nu reprezinta un inlocuitor unu-la-unu de a opta pentru o capacitate mai mare de la inceput. 

Capacitatea de stocare interna va fi intotdeauna mai rapida si mai flexibila decat capacitatea de stocare oferita de o cartela SD.

- Alegeti capacitatea de stocare pentru samsung galaxy s9 dual sim.

Daca v-ati hotarat sa comandati Samsung Galaxy S9 si ati inteles ca o cartela SD nu reprezinta un inlocuitor direct pentru stocarea interna - urmatorul pas este sa va ganditi la configuratia telefonului. Ce capacitate de stocare alegeti? Probabil ca cel mai bun sfat ar fi sa investiti atat cat va permiteti. Acest lucru inseamna ca daca aveti vreo 500 de lei in plus si intentionati sa folositi Galaxy S9 pe o perioada lunga de timp, ar trebui sa cumparati varianta cu Flash 256 GB. Nu veti regreta niciodata ca aveti o capacitate mai mare de stocare. Cumparati cat mai mult spatiu de stocare posibil.

Pe de alta parte, cei mai multi utilizatori care nu stiu de ce capacitate de stocare au nevoie, vor fi foarte fericiti sa plateasca mai putin pe Samsung Galaxy S9 cu Flash 64 GB.

Daca va ganditi sa cumparati modelul cu 256 GB Flash, faceti acest lucru cat mai curand, pentru a nu fi prea tarziu. La evoMAG luna Decembrie este dedicata promotiilor pentru cadouri si puteti cumpara Samsung Galaxy S9 cu 256 GB Flash la pret avantajos.

De unde pot sa achizitionez Samsung Galaxy S9 cu Flash 256 GB?

evoMAG gazduieste in oferta sa atat variante de Samsung Galaxy S9 cu 64 GB, cat si configuratiile extinse cu 256 GB .

Telefon Mobil Samsung Galaxy S9, Procesor Exynos 9810, Octa-Core 2.7GHz / 1.7GHz, Super AMOLED Capacitive touchscreen 5.8", 4GB RAM, 256GB Flash, 12MP, 4G, Wi-Fi, Dual SIM, Android (Gri), glass screen protector - 3339 lei

Telefon Mobil Samsung Galaxy S9, Procesor Exynos 9810, Octa-Core 2.7GHz / 1.7GHz, Super AMOLED Capacitive touchscreen 5.8", 4GB RAM, 256GB Flash, 12MP, 4G, Wi-Fi, Single SIM, Android (Gri) - 3149 lei.

Care sunt principalele 7 lucruri ce recomanda Samsung Galaxy S9?

1. O camera foto spectaculoasa cu dual aperture. Camera principala de 12MP prezenta pe Samsung Galaxy S9 poate comuta automat intre doua dimensiuni ale diafragmei ((f / 2,4 si f / 1,5) in functie de conditiile de iluminare. Astfel veti obtine fotografii perfecte atat ziua cat si noaptea, in conditii de luminozitate scazuta. F/2.4 va ofera culori precise in lumina zilei, dar f/1.5 face ca lucrurile sa fie cu adevarat interesante. Aceasta este cea mai mare diafragma care a fost vreodata utilizata pe un smartphone si sustine o stralucire incredibila cand lumina este scazuta (pe timp de noapte sau conditii de semiintuneric). Daca vreti sa surprindeti o scena in lumina lunii sau sa capturati actiunea incendiara dintr-un club de noapte, atunci Samsung Galaxy S9 este exact ce aveti nevoie.

2. Dramatism prin super slow motion. Camera video Slow motion cu care este echipat Samsung Galaxy S9 incetineste actiunea (la 960 cadre pe secunda), ceea ce face ca totul sa para epic si mult teatral, solemn.  In plus, super slowmo este foarte usor de utilizat. Pur si simplu atingeti un buton in modul manual sau treceti la modul automat, iar de acolo Galaxy S9 va prelua initiativa. Va folosi tehnologia Motion Detect pentru a surprinde momentul precis in care un obiect in miscare apare pe ecran. Acest lucru inseamna ca este perfect pentru sporturile de actiune si viteza sau pentru filmulete cu animale de companii jucause.

3. Sunet uimitor/ surround sound. Samsung optimizeaza volumul pe Galaxy S9 – sunetul este de 1.4 ori mai tare comparativ cu Samsung Galaxy S8. Difuzoarele sunt AKG si suporta sunet surround Dolby Atmos, oferindu-va o experienta audio completa. Este prezenta si mufa de casti asa ca sunteti liber sa conectati perechea preferata de casti – cu fir; pentru ca Samsung inca nu ofera posibilitate de conectare casti wireless.

4. Scanare inteligenta ultra-sigura pentru samsung galaxy s9 dual sim. Daca vorbim de securitatea smartphone-urilor, scanarea irisului si recunoasterea faciala sunt caracteristici esentiale. Intelligent Scan, prezenta pe Samsung Galaxy S9 este o combinatie intre cele doua si reprezinta viitorul securitatii smartphone-urilor. Functioneza excelent pentru deblocarea telefonului (indiferent daca este vorba despre scanarea irisului sau despre recunoasterea faciala) in functie de conditiile de iluminare din jur. Acest lucru inseamna ca poate fi folosit chiar si pe intuneric.

5. Un desen animat cu dumneavoastra. Sunteti gata sa va transformati cu ajutorul stickerelor emoji? Functia AR Emoji va permite sa va transformati intr-un personaj animat cu ajutorul stickerelor care arata si se misca exact ca dumneavoastra. Daca va place un rezultat in mod deosebit, il puteti trimite prietenilor prin mesaj sau il puteti posta direct pe Facebook/ Instagram etc.

6. Ecran Infinity. Infinity Display se intoarce in toata splendoarea sa. Comparativ cu S8, Samsung a impins limitele ecranului S9 facandu-l si mai atractiv. Ca si cum acest lucru nu ar fi fost suficient, Samsung a marit stralucirea ecranului Super AMOLED cu 15% peste cel prezent pe samsung galaxy s8 64gb.

7. Mov si alte culori. Samsung Galaxy S9 eset disponibil intr-o noua nuanta: Lilac Purple. Arata extrem de subtil si rafinat. Daca Lilac Purple nu se asorteaza stilului dumneavoastra, puteti opta pentru Coral Blue sau Midnight Black Classic -  cea mai buna alegere pentru a scoate in evidenta afisajul Super AMOLED.

Telefon Mobil Samsung Galaxy S9, dual sim 64gb Procesor Exynos 9810, Octa-Core 2.7GHz / 1.7GHz, Super AMOLED Capacitive touchscreen screen size 5.8", 4GB RAM, sim 64GB Flash, 12MP, 4G, Wi-Fi, Dual SIM, Android (Violet), glass screen

Cum pot sa-mi personalizez telefonul Galaxy S9?

1. Schimbati rezolutia ecranului pe WQHD+. Galaxy S9 este echipat cu panel Super AMOLED WQHD+ care este unul din cele mai bune displayuri disponibile pe smartphone azi. Cu toate acestea, rezolutia implicita out of the box este FHD+ (2220 x 1080) nu QHD+ (2960 x 1440). Samsung a introdus schimbarea aceasta acum cativa ani cand a lansat Galaxy S7, cu scopul de a imbunatati autonomia bateriei si performanta, iar caracteristica a ramas intacta pe Galaxy S8 si acum pe S9. Diferenta dintre o rezolutie 1080p si 1440p nu este evidenta pe un ecran de 5.8 sau 6.2 inch, dar este de dorit sa comutati rezolutia la WQHD+ pentru  acprofita din plin de acest ecran minunat. Pentru aceasta mergeti la Setari – Display – Screen Resolution si comutati cursorul la WQHD+.

2. Configurati filtrul de lumina albastra. Galaxy S9 vine cu un filtru de lumina albastra ce reduce gradul de solicitare a ochilor atunci cand va uitati la telefon noaptea. Configurarea filtrului elimina nuantele albastre si scalda ecranul in culori mai calde ajungand la o nuanta galbuie. Puteti ajusta intensitatea filtrului si puteti sa programati activarea automata la un anumit moment. Pentru a configura filtrul de lumina albastra, accesati Setari – Afisaj – Filtru de lumina albastra. Puteti fie sa setati un program personalizat, fie il puteti activa in functie de rasarit/ apus – pentru asta va trebuie sa activati locatia.

3. Incepeti sa folositi Samsung Pay. Samsung Pay este unul din cele mai bune servicii de plata mobila disponibile in prezent... daca nu chiar cel mai bun la nivel mondial. Functia este uimitoare, pentru ca va permite sa utilizati telefonul pentru a plati comenzile din magazinele onlinesi offline, care nu au cititoare de carduri NFC. Acest lucru este posibil datorita Magnetic Secure Transmission, care reproduce banda magnetica a cardului de credit sau debit. MST necesita hardware dedicat, motiv pentru care functia este limitata la telefoanele Samsung. Pentru a configura Samsung Pay, va trebui sa descarcati aplicatia din Galaxy Apps. Dupa ce o instalati, veti putea adauga informatii despre cardul dumneavoastra de credit/ debit si veti putea incepe sa folositi servciul de plata pentru comenzi online sau direct in magazine.

4. Configurati scanarea irisului/ Intelligent Scan.  Aceasta este o noua caracteristica de autentificare biometrica marca Samsung. Intelligent Scan este mai rapida decat deblocarea standard face-unlock sau iris scanning. Totusi este interesant de retinut faptul ca Samsung subliniaza ca scanarea inteligenta nu este la fel de sigura ca scanarea irisului si ca nu veti putea folosi aceasta functie cu Samsung Pay. Caracteristica este gandita mai ales pentru a completa scanarea fingerprint de pe spate si pentru a constitui o modalitate rapida de deblocare a telefonului. Pentru a incepe, accesati Settings – Lock Screen and security – Intellinge Scan si urmati instructiunile pentru a configura serviciul de autentificare biometrica.

5. Configurati panourile Edge. Samsung Galaxy S9 are un ecran curbat in ambele sensuri. Producatorul a gandit si niste functii speciale pentru a profita de panoul dublu curbat sub forma de ecran Edge. Astfel vi se permite sa accesati aplicatiile si contactele printr-un simplu gest de glisare de la marginea ecranului. In plus puteti sa configurati comenzi rapide si sa aveti in prim plan update-uri importante sau cele mai recente stiri. Pentru a configura ecranul Edge, accesati Setari – Afisaj – Edge Screen  si comutati panourile Edge. Exista si o functie de iluminare Edge pentru marginile telefonului, pentru notificari si apeluri de primire. Exista mai multe optiuni de personalizare care va permit sa alegeti culaorea si efectul pentru notificari. In ceea ce priveste ecranul Edge, veti vedea un tab scurt pe marginea dreapta, cu ajutorul caruia puteti accesa cele mai utilizate aplicatii, contacte si multe altele. Dupa ce ajungeti in panoul Edge, puteti modifica optiunile selectand pictograma Gear din partea stanga. Daca vi se pare ca panourile Edge mai mult va incurca decat va ajuta, le puteti dezactiva complet.

Daca simtiti ca ati amanat suficient momentul pentru a va schimba vechiul telefon, luna cadourilor este pretextul perfect de care aveti nevoie. Bucurati-va de tot ce aduce mai bun si mai nou un smartphone asa cum este Samsung Galaxy S9. Oferte speciale disponibile in magazin online evoMAG.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Tehnologie » Samsung Galaxy S9 – telefonul perfect de Craciun. Intrebari si raspunsuri utile