Antena Meniu Search
x

Sistemele Android, victime ale hackerilor. Avertismentul Microsoft pentru utilizatori

Posesorii de smartphone-uri cu sistem Android au fost avertizați să aibă grijă la aplicațiile false care susțin câștigarea unor recompense bancare.

de Redactia Observator

la 24.09.2022, 13:53

Singura persoană care beneficiază cu adevărat de "recomensă" este un hacker care folosește aceste aplicații pentru a fura datele personale ale utlizatorilor, precum parolele. Microsoft a descoperit această înșelătorie și a tras un semnal de alarmă, potrivit The Sun.

Virusul afișează un mesaj text care le spune țintelor că au câștigat puncte prin cardul de credit, care vor expira în curând. Ulterior, un link pretinde că îi duce pe utilizatori către un site de unde pot descărca o aplicație pentru a-și cheltui punctele, însă acesta nu trebuie accesat. 

Aplicația permte hackerilor să preia controlul asupra datelor din telefon

Aceste aplicații sunt de fapt pline de tehnologie malware, care permite hackerilor să fure informații și să preia controlul asupra mai multor date personale precum detalii din mesaje, istoricul apelurilor și date ale cardurilor de credit. Aplicația falsă va cere de fapt numărul cardului de credit, care ar trebui să fie un semnal roșu imediat.

De asemenea, hackerii pot controla telefonul, cum ar fi repornirea acestuia. Potrivit investigației de specialitate a Microsoft, acest caz particular se referă la clienții băncilor din India. Dar toată lumea ar trebui să fie conștientă, deoarece aceste tipuri de tactici sunt ușor răspândite în întreaga lume.

Sfătuim cu tărie utilizatorii să nu dea niciodată clic pe linkuri necunoscute primite în mesaje SMS, e-mailuri sau aplicații de mesagerie. De asemenea, vă recomandăm să căutați sprijinul băncii dumneavoastră sau sfaturi privind opțiunile digitale pentru securizarea conturilor. În plus, asigurați-vă că aplicațiile dumneavăstră bancare sunt descărcate din magazinele oficiale de aplicații pentru a evita instalarea de programe malware”, a spus firma.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Tehnologie » Sistemele Android, victime ale hackerilor. Avertismentul Microsoft pentru utilizatori