Antena Meniu Search
x
LIVE

SMS-uri "capcană" în perioada Paștelui. Mai mulți români au instalat o aplicație care fură date personale

Mai multe persoane care au căzut pradă campaniei cu SMS-uri capcană au instalat o aplicație malițioasă ce permite atacatorilor să obțină date sensibile din telefon, avertizează Directoratul Național de Securitate Cibernetică.

De Redactia Observator la 27.04.2022, 17:13
mesaje fake pe telefon
SMS-uri "capcană" în perioada Paștelui. Mai mulți români au instalat o aplicație care fură date personale - Shutterstock (imagine ilustrativă)

În cadrul campaniei cu SMS-uri capcană lansate de atacatori în perioada Paștelui, unii utilizatori au raportat că, după ce au accesat link-ul din mesaj, au descărcat și instalat o aplicație malițioasă pentru Android, denumită „Voicemail”, transmite DNSC.

Ulterior, această aplicație cerea multiple permisiuni, care, odată acordate, permiteau atacatorilor să spioneze utilizatorul și să extragă date sensibile legate de activitatea lui pe dispozitiv.

„În cazul în care ați instalat și acordat permisiuni multiple unei astfel de aplicații, recomandăm să folosiți o soluție de securitate pentru eliminarea acesteia sau să reveniți la setările din fabrică ale dispozitivului. Nu uitați înainte să faceți un back-up pe o sursă externă a datelor esențiale pentru dvs. (contacte, imagini, videoclipuri, etc.), pentru a nu le pierde”, este mesajul DNSC, preluat de MEDIAFAX.

Tot mai multe tentative de atacuri cibernetice prin SMS-uri

Recent, Poliția a informat despre o nouă tentativă de atac cibernetic prin SMS-uri. Utilizatorii primeau un SMS prin care erau anunțați că au un mesaj audio. Poliția spunea că aceste mesaje nu trebuie deschise pentru că infractorii pot sustrage informații și date din telefonul mobil.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Tehnologie » SMS-uri "capcană" în perioada Paștelui. Mai mulți români au instalat o aplicație care fură date personale