Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Studenții de la Universitatea Politehnica din Timişoara pot folosi aplicaţiile de inteligenţă artificială pentru licențe și disertații. Care sunt condițiile

Studenţii de la Universitatea Politehnica din Timişoara pot folosi de acum aplicaţiile de inteligenţă artificială pentru proiectele de la facultate. Vor avea însă de respectat câteva reguli. 

de Iulia Pop

la 01.06.2023 , 09:36

Universitatea Politehnica Timişoara a reglementat folosirea inteligenţei artificiale la cursurile facultăţilor: utilizarea aplicaţiilor nu este interzisă, dar trebuie respectate anumite reguli de etică şi deontologie. Cadrele didactice vor face verificări.

Studenţii de la Universitatea Politehnica din Timişoara pot folosi de acum aplicaţiile de inteligenţă artificială

Studenții trebuie să înțeleagă că orice conținut generate de aceste aplicații nu trebuie preluate cu titlul de adevăr, enunț sau opinie personală. Trebuie analizat, interpretat sau rescris.Cu atât mai mult cu cât, să nu uităm, aplicațiile pot genera și conținut greșit. 

Vezi și

La rândul lor, cadrele didactice vor lua măsuri suplimentare pentru evaluarea studenţilor, precum creşterea timpului alocat pentru evaluările orale sau utilizarea de soluţii de detectare a conţinutului generat de aplicaţii care folosesc inteligenţa artificială. În cazul susținerii disertațiilor la masterat sau licența, pentru acestea se completează o declarație de autenticitate în care, de acum, există o rubrică specială care trebuie bifată de cei care au folosit aplicațiile de inteligență artificială. 

Iulia Pop Like

Îmi place să știu. Pun întrebări, și cer, imperios, răspunsuri! Îmi place să ascult. Sincer, uneori de atât e nevoie! Îmi place să scriu. Sunt perfecționistă și “lupt” pentru fiecare cuvânt din știre! Îmi place să zâmbesc.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Tehnologie » Studenții de la Universitatea Politehnica din Timişoara pot folosi aplicaţiile de inteligenţă artificială pentru licențe și disertații. Care sunt condițiile