Antena Meniu Search
x

Video Sute de mame nevoiașe din Brașov, învățate să folosească internetul. La 60 de ani, Dorina nu știa să deschidă o tabletă: "Vreau să pot să îmi ajut copiii"

Sute de femei din cea mai mare comunitate săracă din județul Brașov participă, începând din această toamnă, la un curs de Internet și utilizare a tabletei sau a calculatorului. Lecţiile organizate de un ONG social din Brașov ar trebui să le ajute pe mamele care nu au avut contact cu mediul virtual să-şi îndrume copiii şi să le ofere pensionarelor posibilitatea de a se descurca atunci când au nevoie. De exemplu, când trebuie să-şi facă o programare online la medic.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 03.09.2021, 17:16

Vezi și

Dorina este una dintre cursantele din cartierul Gârcini, municipiul Săcele. Are 60 de ani şi înainte să iasă la pensie a muncit în uzină. Nu a prea avut contact cu tehnologia, dar îşi doreşte să înveţe.

Dorina Simoiu, cursantă: Sunt pensionară și vreau să învăț să lucrez pe internet și mai ales pe tabletă. Vreau să învăț pentru mine să pot să îmi ajut copiii, să îmi depun o cerere sau programări la medic

La prima lecţie, Dorina nu ştia nici măcar să deschidă o tabletă. După a patra lecţie stăpâneşte deja deja primele noţiuni.

Dorina Simoiu, cursantă: Am învățat cum se deschide o tabletă, am învățat cum să întru pe internet, cum să fac un floder. M-am exprimat bine?

Pe acelaşi subiect

Felicia Martinescu, instructor: Doamnele care au venit la curs știu doar să folosească telefonul mobil și ăla la nivel minimal. Pentru mine primează interesul. Atunci când există interes din partea cursantului lucrurile merg bine

Peste 200 de femei s-au înscris la aceste cursuri

La fel ca Dorina, alte 200 de femei din zonă vin la aceste lecţii. Sunt organizate în serii de câte zece cursante, iar lecţiile zilnice durează 2 ore.

Doamnă: Să pot învața cum să lucrez pe tabletă, laptop, calculator deoarece aşa îmi pot ajuta copiii online la teme. În caz că o să rămânem iar în pandemie, o să ajutăm copiii

Andreea Socaciu, președinte ONG: Dorim să extindem. Este o nevoie mare, chiar ne-a spus o mămăica că în seria trecută, la tabletele online, ea nu s-a descurcat foarte bine să își ajute copiii

Cursul este organizat de un ONG social din Brașov, Asociația pentru Parteneriat Comunitar. Cartierul Gârcini e una din cele mai sărace zone ale județului Brașov.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Tehnologie » Sute de mame nevoiașe din Brașov, învățate să folosească internetul. La 60 de ani, Dorina nu știa să deschidă o tabletă: "Vreau să pot să îmi ajut copiii"