Antena Meniu Search
x

Video Au devenit şi mai dependenţi de jocurile pe calculator, după şcoala online: "Îi doare capul, nu mai sunt atenţi în jur. Încercăm să ieşim din casă"

Ultimul an şi jumătate a schimbat complet regulile de acces online. Dacă până la pandemie părinţii reuşeau să-şi ţină copiii departe de calculator mai mult timp, acum n-au mai avut de ales. Şcoala, plus jocurile în online au dus însă până la dependenţă. si De aici, tulburări grave şi tratament medical.

Corina Matlinschi
de Corina Matlinschi

la 03.09.2021, 00:27

Vezi și

Pandemia ne-a mutat aproape cu totul în online. De voie, de nevoie, şi copiii au stat mai mult cu ochii în telefoane, tablete şi calculatoare. Şi nu doar pentru şcoală. 

"Le-a avansat unora dioptria, îi doare capul nu mai sunt atenţi în jur încercăm să ieşim din casă să jucăm jocuri d-astea interactive în familie".

"Am văzut mulţi copii care sunt afectaţi şi nu vreau să ajung în acel punct", spun mămicile.

Joaca în online crează dependenţă, o spun specialiştii la care ajung tot mai mulţi părinţi, neştiind cum să gestioneze situaţia.

Pe acelaşi subiect

Jeni Chiriac - psiholog: Realitatea virtuală are un tipic de stimulare te ţine în prinză crează o dependenţă, ţi se pare că îţi dezvolţi nişte aptitudini dar în acelaşi timp, în exces, îţi sabotează toleranţa şi adaptabilitatea la mediul înconjurător.

Au început şi problemele de sănătate

Tot mai mulţi copii ajung la medic cu probleme oftalmologice, mai ales cu miopie. 

Roxana Cozubaş, medic oftalmolog: "La 6, 7 ani, acel copil se plânge de vedere slabă la distanță și ca o paranteză, cu școala online am avut din ce în ce mai mulți copii care se plângeau de o vedere încețoșată, de usturime de mâncărime. De ce? Pentru că s-a instalat miopia".

Răbdarea e una din puţinele "arme" pe care părinţii le au la dispoziţie când trebuie să-i ia pe copii din faţa ecranelor.

Jeni Chiriac - psiholog: De multe ori părinţi aleg să renunţe pentru că li se pare că este un război care nu duce nicăieri. Să aibă răbdare, nu se poate schimba peste noapte.

În 2019, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a numit tulburările provocate de gaming o problemă de sănătate mentală. Va fi oficial clasificată drept o boală în 2022. În China dependenţa de internet este considerată oficială o ameninţare pentru sănătate încă din 2008. Iar oficialii au impus noi reguli, şi mai dure. Copiii sub 18 ani au voie la jocuri video online doar trei ore pe săptămână.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Educatie » Au devenit şi mai dependenţi de jocurile pe calculator, după şcoala online: "Îi doare capul, nu mai sunt atenţi în jur. Încercăm să ieşim din casă"