Antena Meniu Search
x

Temeri legate de aplicația FaceApp. Experții trag un semnal de alarmă

Experții trag un semnal de alarmă cu privire la aplicația FaceApp, care a stârnit un val de interes în ultimele zile, fiind descărcată de zeci de milioane de utilizatori.

de Redactia Observator

la 17.07.2019, 14:43

Experții trag un semnal de alarmă cu privire la aplicația FaceApp, care a stârnit un val de interes în ultimele zile, fiind descărcată de zeci de milioane de utilizatori.

Dezvoltată de o echipă de programatori ruși în 2017, aplicația, care folosește inteligența artificială pentru a modifica aspectul unei fotografii - prin îmbătrânirea sau întinerirea chipului - a stârnit semne de întrebare în rândul specialiștilor. 

Potrivit Daily Mail, experții au pus în discuție siguranța datelor transmise, precum și modul în care compania dezvoltatoare gestionează fotografiile utilizatorilor FaceApp. 

În termenii și condițiile de utilizare, FaceApp cere acceptul de a folosi, modifica, adapta și publica orice imagini încărcate. 

"Îi dai FaceApp licență continuă, irevocabilă, gratis, de a utiliza, adapta publica și distribui continuțul tău, în toate formatele media, atunci când postezi sau dai share", a scris pe Twitter James Whatley, strateg la compania Digitas.

FaceApp

Astfel, conform sursei citate, FaceApp nu va compensa utilizatorii aplicației pentru imagini și le va putea stoca și folosi cu mult timp după ce ștergi aplicația. De asemenea, FaceApp are dreptul de a folosi numele, username-ul în orice format media fără compensații, iar utilizatorii nu au dreptul de a interveni sau a se plânge.

Mai multe persoane de pe Twitter au arătat și faptul că FaceApp este deținută de o companie, Wireless Lab, cu sediul în Sankt Petersburg.

De altfel, Daily Mail, care citează Tech Crunch, anunță că aplicația ar putea accesa fotografii de pe telefoanele Apple chiar dacă utilizatorul a setat permisiunea la "niciodată".

"Fața ta e o nouă formă de copyright, este nevoie să ai mare grijă cui îi dai permisiunea de a accesa datele biometrice. Dacă o folosim aiurea, în viitor, când vom utiliza fața pentru a accesa diferite servicii, precum banii sau cardurile de credit, practic ce am făcut este să dăm cheile de la casă altora", este de părere Steve Sammartino, expert în tehnologie business.

FaceApp are, până în aceste moment, peste 100 de milioane de descărcări în Google Play.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Tehnologie » Temeri legate de aplicația FaceApp. Experții trag un semnal de alarmă