Antena Meniu Search
x

Tesla, amendă de 2,2 milioane de dolari după ce și-a mințit clienții. Coreea de Sud crede că producătorul a exagerat autonomia mașinilor

Autoritatea de reglementare antitrust din Coreea de Sud a anunţat marţi că va impune Tesla o amendă de 2,85 miliarde de woni (2,2 milioane de dolari) pentru că nu i-a informat pe clienţii săi în legătură cu autonomia mai redusă a vehiculelor sale electrice la temperaturi scăzute, notează News.ro.

de Redactia Observator

la 03.01.2023, 11:20

Tesla, amendă de 2,2 milioane de dolari după ce și-a mințit clienții. Coreea de Sud crede că producătorul a exagerat autonomia mașinilor - Profimedia

Comisia coreeană pentru comerţ echitabil (KFTC) susţine că Tesla a exagerat "autonomia maşinilor sale la o singură încărcare, eficienţa costurilor combustibililor comparativ cu vehiculele pe benzină, precum şi performanţa compresoarelor sale" în informaţiile publicate pe site-ul local al companiei, din august 2019 şi până recent.

La temperaturi scăzute, autonomia vehiculelor electrice Tesla scade cu până la 50,5% faţă de nivelul din reclamele online, a precizat KFTC. Reprezentanţii producătorului american de vehicule electrice Tesla nu au putut fi contactaţi imediat pentru a comenta informaţia.

În 2021, un grup al consumatorilor din Coreea de Sud a anunţat, citând date de la Ministerul Mediului, că la temperaturi scăzute autonomia celor mai multe vehicule electrice scade cu până la 40%, atunci când bateriile trebuie să fie încălzite, cele mai afectate fiind modelele Tesla.

Anul trecut, KFTC a amendat producătorul auto german Mercedes-Benz şi subsidiara sa din Coreea de Sud cu 20,2 miliarde de woni pentru reclamă falsă în legătură cu emisiile de gaze ale automobilelor sale diesel. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Tehnologie » Tesla, amendă de 2,2 milioane de dolari după ce și-a mințit clienții. Coreea de Sud crede că producătorul a exagerat autonomia mașinilor