Antena Meniu Search
x
LIVE

Tesla, amendă de 2,2 milioane de dolari după ce și-a mințit clienții. Coreea de Sud crede că producătorul a exagerat autonomia mașinilor

Autoritatea de reglementare antitrust din Coreea de Sud a anunţat marţi că va impune Tesla o amendă de 2,85 miliarde de woni (2,2 milioane de dolari) pentru că nu i-a informat pe clienţii săi în legătură cu autonomia mai redusă a vehiculelor sale electrice la temperaturi scăzute, notează News.ro.

De Redactia Observator la 03.01.2023, 11:20
Tesla, amendă de 2,2 milioane de dolari după ce și-a mințit clienții. Coreea de Sud crede că producătorul a exagerat autonomia mașinilor - Profimedia

Comisia coreeană pentru comerţ echitabil (KFTC) susţine că Tesla a exagerat "autonomia maşinilor sale la o singură încărcare, eficienţa costurilor combustibililor comparativ cu vehiculele pe benzină, precum şi performanţa compresoarelor sale" în informaţiile publicate pe site-ul local al companiei, din august 2019 şi până recent.

La temperaturi scăzute, autonomia vehiculelor electrice Tesla scade cu până la 50,5% faţă de nivelul din reclamele online, a precizat KFTC. Reprezentanţii producătorului american de vehicule electrice Tesla nu au putut fi contactaţi imediat pentru a comenta informaţia.

În 2021, un grup al consumatorilor din Coreea de Sud a anunţat, citând date de la Ministerul Mediului, că la temperaturi scăzute autonomia celor mai multe vehicule electrice scade cu până la 40%, atunci când bateriile trebuie să fie încălzite, cele mai afectate fiind modelele Tesla.

Anul trecut, KFTC a amendat producătorul auto german Mercedes-Benz şi subsidiara sa din Coreea de Sud cu 20,2 miliarde de woni pentru reclamă falsă în legătură cu emisiile de gaze ale automobilelor sale diesel. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Tehnologie » Tesla, amendă de 2,2 milioane de dolari după ce și-a mințit clienții. Coreea de Sud crede că producătorul a exagerat autonomia mașinilor