Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Victor, asistentul virtual al viitorilor studenți la Medicină din Târgu Mureş. În acest fel preia din sarcinile secretariatului

Au trecut vremurile în care citeam din broşuri tipărite informaţiile legate de examenul la facultate. Acum le luăm de pe Internet sau chiar de la asistenţi virtuali. Viitorii studenţi ai Universităţii de Medicină din Târgu Mureş au acum la dispoziţie un robot care le oferă informaţii despre admitere. Iar Victor, cum a fost numit, este un ajutor de nădejde şi pentru munca de secretariat.

De Redactia Observator la 02.04.2021, 17:55
Vezi și
  • Victor, asistentul virtual al viitorilor studenți din Târgu Mureş

''Pur şi simplu dăm: "Începe conversaţia" şi deocamdată poate da informaţii legate de preadmitere, informaţii legate de Universitate.''

Dar va fi capabil să răspundă şi altor întrebări în viitor. Deocamdată are doar un anişor. Învață pe măsură ce este folosit. Şi cum cele mai multe întrebări ale viitorilor studenţi sunt legate de admitere, Victor a devenit deja as în acest domeniu.

''Victor te trimite ţintit unde trebuie să cauţi. De exemplu, să îl întrebăm ceva despre preadmitere. Cine poate candida pentru preadmitere.''

Iar Victor va răspunde prompt, printr-un mesaj. De asemenea va oferi linkuri pentru alte informaţii suplimentare sau complementare. În acest fel preia din sarcinile secretariatului.

Pe acelaşi subiect

Raluca Togan, serviciul secretariat: În activitatea mea de secretariat, m-a ajutat acest serviciu, Victor, mi-a simplificat munca. În ce sens? Înainte primeam foarte multe mail-uri, telefoane. Acum bineînţeles se simte o reducere a acestor apeluri telefonice, a mail-urilor primite pe adresa de oficiu de admitere.

Unde se găseşte asistentul virtual Victor

Pe Victor îl găsiţi pe pagina de Internet a Universităţii de Medicină din Târgu Mureş. 

Anca Bacărea, director oficiul pentru admiterea UMF: Este extrem de ușor de folosit de către oricine, poate fi accesat de pe telefon fără nicio problemă şi candidații noștri au acces la el 24 din 24 de ore. Poate purta mai multe conversații în același timp practic milioane de conversații simultan ceea ce evident cu o persoană fizică nu se poate realiza.

''Sună foarte interesant. Nu am mai întâlnit până acum. Ar salva foarte mult timp elevilor care aşteaptă în clasa a 12-a să afle informaţii.''

''E foarte util, că are toate categoriile. Nu trebuie să intru undeva şi acolo să citesc nu ştiu câte pagini. Am direct categoria care mă interesează.

Unde vrei să dai?

La medicină dentară.''

Dumitru Rădoiu, profesor de științe ale informației: Pandemia asta a scos la iveală toate problemele pe care societatea le are și care puteau fi realizate prin tehnologia și nu a fost rezolvate fie din comoditate fie din birocrație sau alte motive.

Victor are şi o variantă în limba engleză care se numește Alex, gândită special pentru candidaţii din alte ţări. Specialiştii din cadrul universităţii doresc ca pe viitor să dezvolte robotul, astfel încât să poată oferi şi informaţii despre orientarea în facultate.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Tehnologie » Victor, asistentul virtual al viitorilor studenți la Medicină din Târgu Mureş. În acest fel preia din sarcinile secretariatului