Antena Meniu Search
x

Video 2022 ar putea fi anul relansării croazierelor pe Marea Neagră

După doi ani de pandemie, în care am numărat navele pe degete, 2022 ar putea fi anul relansării croazierelor pe Marea Neagră. Până în acest moment, 39 de nave maritime şi-au anunţat sosirea în portul Constanţa. Aproximativ 15 mii de pasageri vor urca la bordul acestora, iar asta ar reprezenta o adevărată gură de oxigen pentru turismul românesc, greu încercat de pandemie. 

de Redactia Observator

la 25.01.2022, 08:38

Vezi și

În vremurile de dinainte de pandemie, miile de turişti care soseau cu pacheboturile în Constanţa, erau primiţi cu muzică de fanfară, flori sau dansuri populare. 

Vali Coman, ghid turistic: În general, turiştii petrec una, două, trei ore prin oraşul Constanţa, alergând puţin pe străzi sau urcă în autocare şi pleacă la Bucureşti, unde vizitează Casa Poporului, ori în Delta Dunării

În ultimii doi ani, turismul de croazieră a fost învins de pandemie. Acum, însă, se iveşte o nouă rază de speranţă. 

Vali Coman, ghid turistic: Pentru că nu doar companiile, dar şi oamenii s-au săturat de pandemie şi vor să călătorească. Aşa că noi ar trebui să fim pregătiţi şi să-i aşteptăm. 

Pe acelaşi subiect

Florin Goidea, directorul Portului Constanța: Anul acesta avem planificate 39 de nave, începând cu 24 aprilie - prima navă maritimă, Serenissima - şi se termină undeva în octombrie. 

Conflictul Rusia - Ucraina ar putea schimba situaţia în Portul Constanţa

Din păcate, conflictul dintre Rusia şi Ucraina ar putea schimba radical situaţia în Portul Constanţa. 

Corina Martin, agent de turism: Nimeni nu s-ar putea gândi acum la derularea unor voiaje de croazieră pe Marea Neagră, în acest moment. Aşteptăm să vedem că situaţia este stabilă, iar atunci, desigur, putem să ne facem alte planuri. 

Până acum, în Portul Constanța și-au anunțat sosirea nave de pasageri sub pavilion Malta, Bahamas sau Elveția. Nu este însă exclus ca unele dintre croaziere să fie anulate, în funcție de evoluția pandemiei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Travel » 2022 ar putea fi anul relansării croazierelor pe Marea Neagră