Antena Meniu Search
x

Video Cel mai spectaculos turn al Castelului Corvinilor a fost redeschis pentru public. Reacția turiștilor: A fost foarte special pentru mine şi prietenii mei

Cel mai spectaculos turn al Castelului Corvinilor a fost redeschis pentru public. Turnul de poartă a fost restaurat în ultimul an şi găzduieşte acum o expoziţie cu artefacte medievale. Turiştii care ajung aici se pot bucura şi de priveliştea care oferă o imagine de ansambu asupra Hunedoarei. 

de Redactia Observator

la 15.02.2022, 10:26

Vezi și

Castelul Corvinilor a uimit mereu prin frumuseţea şi poveştile pe care turiştii le descoperă aici. Iar acum vizitatorii pot intra şi în masivul turn de poartă, care abia a fost restaurat. 

Sorin Tincu, director: La etajul acestuia, lucrările de restaurare s-au finalizat. A fost restaurată scara în spirală care permite accesul din curtea castelului până la ultimul etaj de apărare al turnului.

Turnul are o înălţime de 22 de metri, iar cei care urcă până în vârful lui descoperă o privelişte uimitoare. Reabilitarea s-a făcut din fonduri europene, iar lucrările au costat aproape 5 milioane de euro. 

Sorin Tincu: S-a amenajat o expoziție cu patrimoniul medieval și modern din Hunedoara. Exponatele fiind aflate în depozitul muzeului Castelului Corvinilor din Hunedoara. 

Pe acelaşi subiect

Turiştii sunt impresionati de frumusetea castelului. 

Turistă: Frumos, chiar e o splendoare.

Reporter: Credeți că este un lucru bun că fost reabilitat?

Turiști: Merită, chiar merită. 

Turistă: Foarte frumos, e o priveliște foarte frumoasă de acolo de sus.

Turistă: Cel mai mult îmi place capela, deoarece cred în Iisus Hristos şi îmi place să cânt imnuri. M-am bucurat de acustică. A fost foarte special pentru mine şi prietenii mei, să putem cânta imnuri pentru Iisus. 

Castelul Corvinilor a fost construit la mijlocul secolului al 15-lea, iar de-a lungul secolelor a trecut prin mai multe transformări. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Travel » Cel mai spectaculos turn al Castelului Corvinilor a fost redeschis pentru public. Reacția turiștilor: A fost foarte special pentru mine şi prietenii mei