Antena Meniu Search
x

Video ''Cine ştie ce mai e pe dedesubt.'' Au descoperit o cameră secretă la subsolul Castelului Corvinilor. Cu ce scop a fost construită

Dacă sunteţi pasionaţi de drumeţii şi istorie antică, cu siguranţă trebuie să ajungeţi în Hunedoara. Castelul Corvinilor, unul dintre cele mai vizitate monumente din România, încă mai are poveşti nespuse până acum. Specialiştii au descoperit o cameră secretă în timpul lucrărilor de reabilitare.

de Redactia Observator

la 28.10.2022, 08:41

Vezi și

Ne aflăm în Hunedoara, în vizită la unul dintre cele mai mari castele din Europa. Aici, lucrările de restaurare încă mai reuşesc să scoată la iveală zone până acum ascunse publicului. La subsolul Aripii Zolyomi specialiştii muzeului au descoperit o nouă încăpere, plină de istorie.

Sorin Tincu, director Castelul Corvinilor: Construcţie de mare amploare, din secolul 15... subsol care, cel mai probabil se leagă cu ceea ce se găseşte acum sub pardoselile Sălii Cavalerilor. 

Noua încăpere are ziduri din piatră şi bolţi construite din cărămidă. 

Cu ce scop a fost construită camera secretă

Pe acelaşi subiect

După primele analize, subsolul face parte, cel mai probabil, din ansamblul de coridoare subterane care deserveau sistemul defensiv al Castelului Corvinilor. 

Sorin Tincu, director Castelul Corvinilor: Dimensiunile sunt de aproape 2 metri şi jumătate înălţime şi aproximativ 2 metri lungime. 

Noua cameră nu e singura surpriză peste care au dat muzeografii în timpul lucrărilor de reabilitare. Noile descoperiri îi bucură nu doar pe muzeografi, ci şi pe vizitatori, care aşteaptă să aibă parte şi de alte suprize pe măsură ce înaintează lucrările. 

''Dar cine mai ştie ce o mai fi şi pe dedesubt?  Putem şti oare? Nu putem... Numai dacă căutăm.''

La Castelul Corvinilor se lucrează acum la restaurarea Turnului Alb, la Turnul vechi de poartă, Palatul Bethlen, Camera domnițelor, Aripa Zolyomi şi Turnul Neboisa. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Travel » ''Cine ştie ce mai e pe dedesubt.'' Au descoperit o cameră secretă la subsolul Castelului Corvinilor. Cu ce scop a fost construită