Antena Meniu Search
x

Video "Labirintul" ascuns din inima Carpaților Orientali. Localnicii îi spun Cheile Moara Dracului

Mii de turişti se refugiază de căldură în această perioadă a anului pe unul dintre cele mai impresionante trasee montane de la noi din ţară: la Cheile Moara Dracului, care îşi deschid cărările stâncoase la poalele Masivului Rarău. Monumentul creat de natură face parte dintr-o rezervaţie geologică protejată prin lege. 

de Angela Bertea

la 22.08.2023, 21:46

Vezi și

Cheile Moara Dracului sunt situate pe versantul de nord al Masivului Rarău, la 10 km de Câmpulung Moldovenesc. Accesul pe traseu se face din DN 17, pe drumul forestier Valea Caselor, ce poate fi parcurs cu maşina. După 4 kilometri, cărările mai pot fi bătătorite doar la pas. 

Traseul are în total 70 de metri şi poate fi parcurs într-un sfert de oră. Printre pereţii stâncoşi, înalţi de zeci metri, firul apei a creat în mod natural un labirint. 

Angela Bertea, reporter Observator: Cel mai îngust punct al cheilor este la aproape 10 minute de mers pe jos de la parcare. Are aproximativ 2 metri şi jumtate de la un capt la altul. 

Ca accesul să fie mai ușor la Cheile Moara Dracului, autorităţile au ridicat podeţe din lemn 

Pe acelaşi subiect

Dacă în marile oraşe aerul e irespirabil, aici termometrele arată cu 20 de grade mai puţin. Salvamontiştii ne recomandă ca atunci când plecăm în drumeţie să avem în bagaj încălțăminte cu talpă aderentă, pelerină de ploie şi un hanorac. Nu doar peisajul încântă privirile turiştilor, ci şi legenda din spatele numelui neobişnuit. 

Gabriel Ojoc, CNITP Câmpulung Moldovenesc: Denumirea Cheile Moara Dracului vine de la sunetul scos de căderea apei în aceste cascade pe timpul creşterii debitului apei, ca urmare a ploilor venite din Masivul Rarău. Poporul a înţeles ceva nefast prin sunetul scos de căderea prin cascadă. 

Cheile fac parte dintr-un traseu montan de 12 kilometri, marcat cu cruce roşie, care conduce călătorii spre alte comori: Pietrele Arse, Popii Rarăului, Piatra Șoimului şi Pietrele Doamnei. 

Turiştii care vor să zăbovească mai multe zile la poalele Masivului Rarău se pot caza într-una din cele 70 de pensiuni din apropiere de Câmpulung Moldovenesc. O noapte de cazare în zonă costă între 150 şi 350 de lei pe noapte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Travel » "Labirintul" ascuns din inima Carpaților Orientali. Localnicii îi spun Cheile Moara Dracului