Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Locul de poveste din inima Transilvaniei care atrage mii de turişti. I se spune "tărâmul cu ochi albaştri"

Mii de turişti au lăsat marile oraşe pentru distracţia în natură. Mulţi dintre iubitorii muntelui au preferat să urce spre Lacul Bucura din Munţii Retezat, unde zeci de corturi au fost montate. Între timp, Castelul Corvinilor şi-a deschis porţile pentru turişti, după ce două turnuri au fost reabilitate.

de Laura Oană

la 19.08.2024 , 08:12

Retezatul este cunoscut sub numele de "tărâmul cu ochi albaştri", datorită lacurilor glaciare care se găsesc aici. Cel mai cunoscut este Bucura, iar malul lacului s-a umplut de corturi colorate în aceste zile.

Locul de poveste din Transilvania care atrage mii de turişti

În funcţie de gradul de pregătire, există mai multe trasee.

Vezi și

"Dacă vrei să scapi de căldura de la oraş, Retezatul este o variantă minunată. Sunt turişti care aleg să ajungă mai sus, până la Lacul Bucura sau chiar pe cele mai înalte vârfuri ale Retezatului, însă sunt şi alţi turişti care se opresc mai jos, la Cascada Lolaia, o cădere de apă foarte frumoasă, accesibilă tuturor", a declarat Alexandra Marcu, alpinist.

Pe acelaşi subiect

Turiştii care ajung la Cascada Lolaia sunt fascinaţi de splendoarea locului. 

"Aici, totul este foarte frumos, natura este vie, flora şi fauna sunt uimitoare, locurile pe care le descoperi - aşa cum este şi această cascadă - îţi creează o stare de linişte", a spus un turist.

Salvamontiştii hunedoreni recomandă celor care vin pe munte să aibă echipament adecvat.

Castelul Corvinilor, luat şi el cu asalt

Mulţi turişti au luat cu asalt şi Castelul Corvinilor, asta după ce Turnul Buzdugan şi Turnul Tezaur au fost redeschise publicului după zeci de ani.

"E prima oară când vin să văd şi eu ce-i aici. Şi cum vi se pare? Foarte bine. L-a renovat foarte frumos", spune un vizitator.

"Spre satisfacţia şi bucuria noastră, putem spune turiştilor că, la ora actuală, aproximativ 90% din castel este deschis spre viziare", a declarat Ioan Bodochi, muzeograf Castelul Corvinilor. 

Construit la jumătatea secolului al 15-lea, Castelul Corvinilor este considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume şi se află în "top 10 destinaţii de basm din Europa".

Laura Oană Like
Întrebarea zilei
Declinul demografic se accentuează. Este necesară intervenţia statului pentru stimularea creşterii natalităţii?
Observator » Travel » Locul de poveste din inima Transilvaniei care atrage mii de turişti. I se spune "tărâmul cu ochi albaştri"