Meniu
Search
x

Video Locul din România unde iubitorii de istorie se pot bucura de întoarcerea în timpurile medievale: ''Arme, cavaleri, tot ce trebuie!''

Cavaleri în armuri, războinici, domniţe, dar şi bufoni. Toţi au defilat pe străzile din Suceava, aseară, cu făclii aprinse în mâini, la cel mai mare spectacol istoric din Balcani. Defilarea s-a încheiat în Cetatea de Scaun a Sucevei, unde s-a dat startul Festivalului de artă medievală.  

De Angela Bertea la 12.08.2022, 09:33
Vezi și

Peste 500 de cavaleri şi domniţe au defilat, la pas sau călare, la cea mai mare paradă medievală din Sud Estul Europei. 

Emil Ursu, director Muzeul Național al Bucovinei: Participanţi din România, din Turcia, din Republica Moldova, din Bulgaria, din Ungaria şi evident din Ucraina. Sunt 34 de trupe prezente.

''Lume multă, voie bună, arme, cavaleri, tot ce trebuie.''

''Am venit să participăm la lupte, la demonstraţii, la această paradă frumoasă, să vedem oraşul.''

Pe acelaşi subiect

Toţi participanţii parcurg un traseu de aproape 7 km şi sunt admiraţi de mii de suceveni. Punctul final este Cetatea de Scaun a Sucevei. Ajunşi în Cetate, mii de spectatorii i-au întâmpinat pe cavaleri cu ropote de aplauze. 

''Am văzut făcliile şi cavaleri, prinţese. Şi mi-a plăcut asta.''

''Cum a fost drumul până la cetate?

Un pic greu dar ne-am descurcat.''

''Eu n-am mai fost. E prima oară. Am auzit multe despre festivalul asta şi chiar este neaşteptat de frumos şi plăcut.''

Iubitorii de istorie se pot bucura de întoarcerea în timpurile medievale

Emil Ursu, director Muzeul Național al Bucovinei: Sunt în fiecare zi peste 70 de spectacole. Spectacole cu lupte, vorbim de acele bătălii generale, buhurturi.

Iubitorii de istorie au la dispoziţie trei zile în care se pot bucura de întoarcerea în timpurile medievale. Festivalul Ştefan cel Mare se încheie duminică. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Travel » Locul din România unde iubitorii de istorie se pot bucura de întoarcerea în timpurile medievale: ''Arme, cavaleri, tot ce trebuie!''