Antena Meniu Search
x

Video Mogoşa, locul de poveste din Maramureş care a cucerit Instagramul. Culorile toamnei, atracţii pentru fotografi şi turişti: "Este o locaţie perfectă"

Maramureşul şi-a luat straiele cele bune de toamnă. Sute de turişti merg în Munţii Gutâi să admire natura în această perioadă, iar staţiunea Mogoşa este un loc de poveste. Lacul şi pădurea din jurul ei sunt locurile ideale pentru o plimbare, în care să faci poze unice, numai bune de pus în albume sau pe reţelele de socializare.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 16.10.2022, 21:28

Vezi și

La poalele Vârfului Mogoșa din Maramureş, toamna se arată în toată splendoarea ei. Pădurea care înconjoară lacul de la baza muntelui oferă un veritabil spectacol al naturii. Culorile specifice anotimpului îi îmbie pe fotografii amatori şi profesionişti să le imortalizeze. 

Locul de poveste care a cucerit Instagramul

Ghiță Porumb, fotograf: Toamna în fotografia de peisaj, pentru majoritatea fotografiilor oferă o mare oportunitate datorită culorilor bogate, unde predomină culorile calde. 

Ionel Gurzun, fotograf: Mogoşa este spectaculoasă şi culorile toamnei sunt foarte frumoase. Profităm de timpul frumos, temperatura e adecvată pentru foto. 

Pe acelaşi subiect

Explozia de culori i-a inspirat şi pe turişti, care au surprins cu telefoanele peisajul de poveste. 

Turist: Foarte frumos, de aia am făcut şi câteva poze. Am venit de câteva zile, ne place foarte mult aici şi cu siguranţă o să mai venim.

Claudiu are 23 de ani şi a venit din Baia Mare împreună cu o prietenă, pentru a se fotografia lângă lac.

Claudiu Mike: Am ales să vin aici pentru a-mi crea câteva poze pentru instagram, facebook şi restul reţelelor sociale. Este o locaţie perfectă. În spatele meu e lacul, plus natura din jur. 

În timp ce tinerii şi-au înlocuit pozele de profil de pe reţelele de socializare, câţiva turişti mai curajoşi au făcut o baie în apele lacului, la doar 10 grade celsius. 

Turist: Îmbunătăţeşte flexibilitatea articulaţiilor, rezistenţa la stres, emoţional, fizic, şi capacitatea de a prelua chimbările termice. Când nu pot să vin aici, fac acasă, în grădină, cu apa din fântână. 

Turist-reporter: -E foarte bună. Eu am un început de artroză şi îmi face bine.

- Şi peisajul e frumos?

- Exact, totul e minunat, recomand. Când doriţi să faceţi o baie să nu spuneţi "mi-e frig". Nu există. 

Staţiunea Mogoşa se află la doar 17 de kilometri distanţă de Baia Mare şi este vizitată mai ales vara, când se face baie în lac. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Travel » Mogoşa, locul de poveste din Maramureş care a cucerit Instagramul. Culorile toamnei, atracţii pentru fotografi şi turişti: "Este o locaţie perfectă"