Antena Meniu Search
x

Video Cetatea Sfântului Ladislau renaşte după ani buni în care a fost înghiţită de mizerie. Proiectul grandios a costat 4.5 milioane de euro

Cetatea Sfântului Ladislau, din Clisura Dunării, şi a recăpătat strălucirea după ani în care a fost înghiţită de buruieni şi gunoaie. Totul cu bani europeni. Autorităţile au planuri mari în continuare: vor să contruiască şi o faleză pe malul Dunării. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 15.10.2022, 19:50

Vezi și

Așa arăta cetatea Sfântului Ladislau, înainte de începerea lucrărilor de reabilitare. Banii europeni au dat elan zonei şi au transformat-o total. Lucrările de renovare au costat, 4,5 milioane de euro şi sunt aproape gata. Muncitorii mai au de amenjat spaţiile verzi şi de montat lumini ambientale. 

Cetatea de la Coronini nu va fi refăcută în totalitate. Asta pentru că nu există o imagine sau vreun document care să ne arate cum era înainte. Firesc, în aceste condiţii, Ministerul Culturii nu îşi dă aprobarea pentru reconstruirea așezământului. În tot acest timp pe malul celalalt al fluviului, sârbii au refăcut din temelii cetatea de la Golubac şi au transformat-o într-o bijuterie de castel, care atrage mii de turişti.

Ilie Boboescu, primar: Este un obiectiv turistic important pentru comuna noastră şi pentru Clisura întreagă. Sperăm că, cu finalizarea lucrărilor, să vină cât mai mulţi turişti şi să dezvoltăm zona prin acest proiect. 

Tot cu bani europeni va fi reabilitat şi drumul de acces către cetate și se va construi o parcare. Iar apoi autorităţile vor să contruiască o faleză pietonală pe malul Dunării.

Pe acelaşi subiect

Sorin Maxim, director ADR Vest: Nu doar Coronini, toată Clisura Dunării are nevoie de nişte puncte ancoră, care să atragă turiştii şi să poată determina un lanţ de servicii pe toată Clisura. 

Zona este frecvent tranzitată de turişti

În comuna Coronini sunt 6 pensiuni, unde turiştii vin chiar şi în extrasezon, atraşi de peisajele spectaculoase. 

Administrator pensiune: Este Cetatea Ladislau, pe care o vedeţi de la noi, o panoramă foarte frumoasă.  Avem stânca Babacaia, pe partea celalată avem Insula Cailor Sălbatici, insula Ostrov.

''Eu n-am văzut aşa ceva. Deci, linişte deplină, bunăstare, oameni frumoşi, care te aşteaptă cu ceva bun pe masă. Cei care sunteţi stresaţi veniţi în această parte de ţară, aveţi ce vedea.''

''Vin turişti şi la noi şi aici pe Dunăre să vadă zona asta. E foarte frumos.''

Din primăvara anului viitor, cetatea Ladislau, îşi va primi vizitatorii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Travel » Cetatea Sfântului Ladislau renaşte după ani buni în care a fost înghiţită de mizerie. Proiectul grandios a costat 4.5 milioane de euro