Antena Meniu Search
x

Video "Ne-am gândit că România sună bine". Fără multe pregătiri, doi turişti străini au "aterizat" în ţara noastră de 1 Decembrie

De Ziua Naţională, românii au petrecut în fiecare colţ din ţară. La munte, au fost aşteptaţi cu zăpadă şi colinde. Iar la malul mării, unii au profitat de vântul puternic şi de valuri. Însă drumul până la distracţie a fost lung. Turiştii s-au lovit de traficul infernal.

de Redactia Observator

la 01.12.2022, 21:50

Vezi și

În Poiana Braşov, turiştii au petrecut autentic româneşte. "Ne place atmosfera care este aici şi aşteptăm bucatele", spune unul dintre ei. "Încercăm să acomodăm pe toată lumea. Dacă tot au bătut drumul până aici, să putem să îi ajutăm", mărturiseşte Cătălin Popescu, administrator pensiune. Chiar dacă drumul a fost lung, aşteptarea a meritat. "Am avut cazare în Braşov şi am stat în trafic foarte mult. Două ore doar în Braşov, cred", povesteşte un turist. 

Minivacanţa de 1 Decembrie la munte

De minivacanţă s-au bucurat şi turiştii din Sinaia: "Românului îi trebuie iubire şi aici am găsit! Decor frumos, aşteptăm să şi ningă. Este plăcut, este cald, este sărbătoare". Până să ajungă la peisajele de vis, şoferii au parcurs drumul melcului pe DN1. "Noi defilăm în maşină!", spune un şofer. 

De Ziua Naţională, Straja s-a îmbrăcat în alb. Turiştii s-au bucurat de prima zi pe pârtie: "Turiştii care vin aici se bucură de săniuş, de un vin fiert şi de toate bucuriile pe care le oferă iarna". În schimb, cei care au ajuns în Bucovina au avut parte de senzaţii extreme pe tiroliană. 

Pe acelaşi subiect

Turiştii care au ales să sărbătoreasă Ziua Naţională autentic, în Maramureş, s-au cinsitit cu horincă. "A meritat să facem atâţia kilometri, e senzaţional. E o amintire pentru toată lumea, recomand", crede un român. La Borșa, în vârful pârtiei olimpice și la ultima staţie a telegondolei, oamenii au fost aşteptaţi cu un foc de tabără. 

Distracţie la mare de Ziua Naţională

Cei mai curajoşi au întâmpinat iarna calendaristică în apa mării. Asta deşi temperaturile de pe litoral abia treceau de zero grade. Litoralul a fost împânzit de turişti din toată lumea. "E mai cald decât acasă, nu e foarte rău. E frumos, ne bucurăm de România până acum", spune un turist străin. "Am fost la paradă şi a fost foarte frumos! Suntem bucuroşi că am fost acolo. Doar ne-am gândit că România sună bine. Nu am fost niciodată la malul Mării Negre. Am văzut un magazin pentru scufundări. Fac scunfundări şi acasă şi mi-am dorit să fac asta şi aici, dar este foarte frig", povesteşte un altul. 

Zeci de împătimiţi de adrenalină au acoperit marea învolburată de kite-uri. Vântul puternic nu i-a deranjat. Din contră! I-a ridicat mai aproape de cer. Alţii au preferat meniurile special pregătite de 1 Decembrie: "Am venit cu autocarul, să mâncăm un peşte şi să sărbătorim 1 Decembrie. E frig în apartament, în sectorul 5, aici am găsit căldura. Nu am fost iarna la mare niciodată şi am ieşit din casă să sărbătorim într-un fel Ziua Naţională. Mă aşteptam să fie valuri, să fie mult mai agitată. E super!"

Distracţia turiştilor nu se opreşte. Administartorii hotelurilor şi pensiunilor au pregătit surprize pentru fiecare zi din minivancaţă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Travel » "Ne-am gândit că România sună bine". Fără multe pregătiri, doi turişti străini au "aterizat" în ţara noastră de 1 Decembrie