Prima lecție de scufundare în zona cetății Tomis. Reacția turiștilor care au explorat adâncurile
Vacanța de vară, la mare, va arăta altfel anul acesta. Turiştii se pot bucura acum de o nouă aventură: scufundări în adâncurile Tomisului. Este un proiect sustinut de primaria din Constanța, care le oferă turiştilor posibilitatea să se bucure de frumuseţile rare, nevăzute, din adăncurile mării.
Pe o vreme frumoasă de vară si fără vânt, apa mării este linişită şi fără curenţi. Numai bună pentru scufundări. A fost momentul ideal pentru o primă lecţie de scufundare.
Instructor: Nu punem breteaua pe după cap, punem doar vizorul pe faţă, avem grijă să nu intre părul în vizor, inspirăm aer pe nas, ne ţinem respiraţia şi ne dăm mâinile jos de pe vizor. În momentul în care începem scufundarea, ca să aducem timpanul în poziţia lui normală va trebui să facem o mişcare ca să suflăm în timp ce ne ţinem de nas.
Report: Cum te simţi?
Turist: Mă simt foarte bine, mă simt pregătit de o experienţă super.
Reporter: Emoţii?
Turist: Am avut la început, acum nu mai am.
Ideea acestui tip de turism este să promoveze frumusețile naturale și speciile protejate din adâncuri. Și nu e vorba numai despre vietățile marine.
Sebastian Pătrunjei, organizator: Propune forme alternative de cultură, forme atipice, forme de aventură culturală. Sunt extrem de convins că acest proiect va prinde, înţeleg că înscrierea celor care doresc să facă scufundări a avut o dinamică exponenţială. Eu am încredere că şi produsul proiectului va fi unul de valoare.
Dorin Popescu, purtător de cuvânt Primăria Constanța: Nu este nevoie sa știe sa intoate. Este o activitate pentru toată lumea și pentru tineret dedicat în special.
La ieșirea din adâncuri, tinerii au fost fascinați de vestigiile din zona de est a cetății antice Tomis.
Cei cinci ghizi care îi însoțesc pe turişti în adâncuri sunt "scafandri arheologi". Vestigiile pot fi privite de doritori de la o distanță de minimum 1 metru.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰