Antena Meniu Search
x

Video Reacţia unor turişti străini, aflaţi în ţara noastră. Cum sunt descrişi românii în ghidul turistic şi ce stereotipuri supărătoare există

Cum se văd românii prin ochii străinilor? Un ghid dedicat turiştilor spune despre noi că am fi prietenoşi, cu simţul umorului şi ospitalieri. Dincolo de generalizări, preţurile mici atrag străinii ca un magnet. Anul trecut, peste 1, 5 milioane de turişti au ales să ne descopere ţara. 

Andreea Gherasim
de Andreea Gherasim

la 05.06.2023, 21:06

Vezi și

Pentru Aimara şi Gordon, România are o savoare aparte. Călătoresc prin toată lumea şi descoperă fiecare ţară prin gastronomia specifică. Bucătăria românească le-a lăsat o amintire de neuitat: "Am testat pentru prima dată mâncărurile româneşti şi mâncarea românească este incredibilă! Sunt practic nişte sarmale cu carne de vită şi de porc şi au un miros incredibil"

Românii, prin ochii străinilor

"Cele culinare sunt destul de bine reflectate şi nu mai zic cele de punctualitate. Sunt punctuali atunci când îşi fac treaba, jobul, şi mai puţin punctuali când vine vorba de petreceri. Nu avem niciodată o oră la care venim la o petrecere", spune Ciprian Necula, sociolog.

"Românii sunt mari iubitori de distracţie. Indiferent de gusturile muzicale sau de buget, în fiecare zi, în Centrul Vechi poţi găsi un alt loc în care te poţi distra diferit", arată Andreea Gherasim, reporter Observator.

Pe acelaşi subiect

Cum sunt descrişi românii în ghidul turistic pentru străini

În ghidul realizat pentru străini, românii sunt descrişi drept prietenoşi şi cu simţul umorului. "În comparaţie cu alţi europeni, românii sunt foarte sociabili. Intră cu uşurinţă în discuţii cu străinii pe stradă, în autobuz sau chiar la restaurant", adaugă Andreea Gherasim, reporter Observator.

Un argument irezistibil pentru cei care vor să ne viziteze este şi faptul că România se află în topul celor mai ieftine zece ţări din Europa, alături de Bulgaria, Macedonia, Albania şi Polonia. La ospitalitate, nu ne-ar întrece nimeni. Mai ales la sat, unde mulţi şi-au transformat casele în pensiuni.

"Ghidul xenofobului se cheamă când vorbeşti dintr-o perspectivă culturală diferită despre o naţiune, generalizând cumva. Şi spui cam aşa sunt italienii - gălăgioşi, parchează numai aiurea, mănâncă numai spaghete şi astea sunt şi părţi haioase, dar şi explică cumva diferenţele culturale şi modul în care ne-am constituit ca naţie", a explicat Ciprian Necula, sociolog. 

Ce stereotipuri supărătoare există despre România

Ce ne supără cel mai mult când vine vorba de percepţia străinilor? Faptul că deseori Bucureştiul este confundat cu Budapesta şi că încă luptăm cu anumite prejudecăţi care umbresc frumuseţea locurilor şi farmecul locuitorilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Travel » Reacţia unor turişti străini, aflaţi în ţara noastră. Cum sunt descrişi românii în ghidul turistic şi ce stereotipuri supărătoare există