Antena Meniu Search
x

Video Ţinutul de vis din România, născut dintr-un lac vulcanic. Oameni din toată lumea vin să vadă minunea naturii: "Un ţinut al basmelor"

Şcoala Verde îi aduce pe elevi mai aproape de natură. Zeci de tineri merg să viziteze rezervaţia naturală la Tinovul Mohoș, din Harghita. Acolo au înflorit deja plantele carnivore. Tocmai pentru ele vin şi mulţi turişti în zonă, să le surprindă în "acţiune", când capturează insecte. Practic, copiii vor avea parte de o oră de biologie în aer liber. 

de Redactia Observator

la 27.04.2024, 09:18

Vezi și

Dosa Levente, director rezervație: În esenţă, aici vedem un habitat de taigă. Dacă ne uităm, sunt suprapuse specii de plante, unele relicte din era glaciară.

Rezervația unică, din apropierea Lacului Sfânta Ana, atrage turiști din toate colţurile lumii. Vedeta locului este o plantă ce tocmai ce a înflorit, iar acum poate fi admirată, în toată splendoarea. 

Dosa Levente, director rezervație: O plantă carnivoră denumită Roua Cerului, care, în esenţă, foloseşte o capcană hibridă în a prinde insecte şi în a supravieţui. 

Minune a naturii

Pe acelaşi subiect

Planta se hrănește cu insecte chiar și de 15 sau 20 de ori mai mari decât ea, fiind ademenite cu niște tentacule acoperite cu picături de sevă otrăvitoare. În aria protejată, turiștii merg pe deasupra unui lac acoperit cu un strat gros de turbă, pe o cărare din lemn, care te călăuzeşte ca într-un tărâm feeric. Zeci de copii, elevi ai unui liceu din Iași, au vrut să viziteze şi ei acestă minunăție a naturii. 

Cosmin Horechiu, profesor: Am ales să vedem şi muşchii de turbă, în cazul Tinovului Mohoş. Spre deliciul copiilor, am văzut şi câteva specii carnivore de plante.

Mlaştină devenită rezervaţie turistică

Specialiştii spun că, în termeni simpli, Tinovul Mohoş este o mlaștină specială care s-a născut dintr-un lac vulcanic, în urma activității vulcanice prin Lacul Sfânta Ana. 

Prud Angina, profesor: Este un ţinut, aş putea spune fantastic al basmelor, nemaipomenit. Cu plante pe care nu le putem găsi în altă parte în ţară şi chiar în Europa.

Dosa Levente, director rezervație: Avem ghizi de serviciu, care pornesc turele din oră în oră, la fiecare şi un sfert. 

Taxa de acces în rezervaţie este de 40 de lei pentru fiecare mașină. Include un ghid autorizat și coborârea până la Lacul Sfânta Ana.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 10 voturi
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Travel » Ţinutul de vis din România, născut dintr-un lac vulcanic. Oameni din toată lumea vin să vadă minunea naturii: "Un ţinut al basmelor"