Antena Meniu Search
x

Video Târgul de Crăciun din Zagreb, împărţit între colinde tradiţionale şi muzică de club: "Am știut că trebuie să vin să îl văd"

Colinde tradiționale și muzică de club. Vin fiert ori cocktailuri. La târgul de Crăciun din Zagreb găseşti de toate pentru toţi într-o atmosferă balcanică. Echipa Observator a găsit în capitala Croaţiei un mix interesant şi surprinzător. Iată de ce trei ani la rând, târgul din Zagreb a fost ales cel mai frumos din Europa. 

de Redactia Observator

la 22.12.2023, 19:40

Vezi și

Întregul oraş e un târg uriaş de Crăciun. Spectacolul "Advent în Zagreb" e împărţit în 25 de zone răspândite în toată capitala croată.

"Am ajuns în Piaţa Bana Jelacica din centrul Zagrebului că să aflăm de ce orașul asta a fost votat ani la rând cea mai bună destinație europeană de Crăciun", transmite Iulia Pop, reporter Observator.

Târgul de Crăciun din Zagreb

Din 2016 și până în 2018 inclusiv, Zagrebul a fost ales cel mai frumos târg de Crăciun din Europa. Oraşul atrage an de an sute de mii de turişti, dornici să experimenteze sărbătorile în stil balcanic. Atmosfera e departe de liniştea târgului de la Viena sau de tradiționalismul de la Salzburg.

Prima impresie: un haos. Într-un loc se cântau colinde tradiționale.

"Într-o altă parte a târgului, nu ascultăm colinde, ci ne bucurăm de muzică de club mixată live de un dj, iar tradiționalul vin fiert îl înlocuim cu un cocktail sofisticat", spune Iulia Pop, reporter Observator. 

Comercianții vând de toate pentru toţi: de la produse tradiţionale, până la jucării din China. Dar, vizitatorii sunt fermecaţi tocmai de agitaţia plină de culoare şi gust. La mâncare, croații nu dezamăgesc.

Reporter: Ce-mi recomanzi să mănânc aici?

Turist: Au un crumble tradițional de Crăciun, pe aici pe undeva, e foarte – foarte bun

Turist: E foarte plăcut! Atmosfera a foarte plăcută. Cred ca si muzica e bună, toată lumea e bine dispusă și asta te încălzește chiar dacă e frig. Eu beau un punch tradițional cu vanilie, asta e preferatul meu

Turişti din toate colţurile lumii se bucură de specificul local.

Turist: M-am documentat și am aflat că este unul dintre cele mai frumoase târguri din Europa. Şi am știut că trebuie să vin să îl văd. Este superb. În SUA nu sunt multe piețe de Crăciun, așa că de fiecare dată când vin în Europa zic "uite, încă un târg de Crăciun"! 

La Zagreb, în capitala Croaţiei găsiţi aşadar un mix interesant, care ne ajută inevitabil să intrăm în mintea copiilor şi să ne bucurăm de atmosfera sărbătorilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi vaccinat sau urmează să vă vaccinaţi împotriva rujeolei?

Observator » Stiri externe » Târgul de Crăciun din Zagreb, împărţit între colinde tradiţionale şi muzică de club: "Am știut că trebuie să vin să îl văd"