Antena Meniu Search
x

Video Vacanțe în "casele pe roți". Cât costă o rulotă în care poți merge în concediu cu toată familia

Cei care iubesc vacanţele în natură pot ieşi la cumpărături că să se pregătească pentru vară. În acest weekend la Hala Laminorul a fostei uzine Malaxa din Capitală se desfăşoară Salonul Nautic Internaţional. Oferta e variată, pentru toate gusturile şi buzunarele: de la corturi şi căruţe până la iahturi şi avioane.

de Redactia Observator

la 01.04.2023, 22:03

Vezi și

Rulotele prind viteză în ultimii ani pe drumurile noastre. Tot mai mulţi români înlocuiesc hotelurile cu propria maşină în care îşi petrec vacanţa. Chiar dacă nu sunt deloc ieftine rolutole oferă turiştilor libertate. Preţurile pornesc de la 40.000 de euro şi pot depăşi 100.000 de euro. O astfel de casă pe roţi este dotată şi utilată complet şi poate găzdui o familie de patru persoane.

Cosmin Man, expozant: "Sunt clienți cu familii care caută autorulote spațioase, cupluri sau pensionari care vor campervan care este mai agil, mai ușor de condus. O variantă pe care mulți o preferă este varianta conversiilor do it yorself. Își cumpără oamenii un vehicul comercial, o dubă și o transforma ei într-o autorulotă."

La mare căutare în ultimul timp sunt şi corturile pentru maşină. Acestea se pot monta cu uşurinţă pe orice autorurism şi pot găzdui până la 4 persoane. Costă în jur de 1500 de euro. Tot pentru turiştii "nomazi" au apărut noi atracţii în campinguri: căruţele glam cu coviltir.

Ella Prodan, reporter Observator: "Această căruță statică poate fi montată oriunde și este dotată cu instalație electrică, are un dormitor spațios un loc de luat masa, dar și baie."

Pe acelaşi subiect

Janos Kelemen, expozant: "În special pentru cei care vor o experiență de neuitat. Să vina cu familia, să petreacă câteva nopți într-o căruță cu coviltir, cu siguranță o să țină minte și peste 10 ani. Pot fi montate de exemplu vara la mare, iar iarna undeva lângă o pârtie de ski sau chiar acasă, lângă casa proprie."

Cursuri de navigație și pilotaj pentru amatorii de senzații tari

Pentru cei care visează la vacanţele pe mare, de la Salonul Nautic îşi pot cumpăra propria ambarcaţiune dar se pot înscrie şi la cursuri de navigaţie sau pilotaj.

Ionuţ Tănase, organizator: "După mulți ani, suntem foarte încântați să avem foarte mulți producători atât de rulote, cât și de ambarcațiuni din Romania. Avem produse și exponate pentru toate buzunarele, începând cu un caiac de câțiva mii de lei până la ambarcațiuni scumpe."

Cei care caută senzaţii tari sunt tentaţi cu avioane ultrauşoare.

Ella Prodan, reporter Observator: "Pentru a obține licență de zbor pe acest tip de avion ultra ușor, ai nevoie de aproximativ 2-3 luni de teorie și 40 de ore de zbor efectiv. Prețul școlii este de aproximatv 7.000 de euro."

Expoziţia din acest an s-a defăşurat într un loc nou Hala Laminor, clădire declarată monument istoric.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Travel » Vacanțe în "casele pe roți". Cât costă o rulotă în care poți merge în concediu cu toată familia