Antena Meniu Search
x

Video Cadouri pentru pasionaţii de tehnologie. Cu ce îi putem face fericiţi pe cei dragi

A început goana după cadourile de Crăciun, iar când vorbim de preferinţe, gadgeturile ocupă un loc de frunte.

de Liviu Redeleanu

la 12.12.2021, 10:29

Vezi și

Cum lumea se bazează tot mai mult pe tehnologie, gadgeturile au devenit destul de prezente în scrisorile către Moş Crăciun. Iar anul acesta avem din ce alege. Mai ales că am avut foarte multe lansări. Telefoane, ceasuri, căşti. Toate din ce in ce mai inteligente. Dar pe lângă device-urile astea "clasice" în materie de cadouri sunt şi alte gadgeturi. Cum ar fi jucării inteligente pentru cei mici, până la tot felul de device-uri care să le uşureze viaţa celor mari. Există câte un cadou tech pentru oricine.

Tehnologie adaptată tuturor gusturilor

Cu toţii ne dorim sănătate în anul care urmează, aşa că un dispozitiv inteligent care ne ajută să ne îmbunătăţim stilul de viaţă este un cadou mai mult decât bine-venit. Pe lângă ceasurile smart pe care le cunoaştem deja, pentru cei care doresc ceva mai discret o opţiune poate fi şi un inel inteligent. La fel ca un smartwatch, inelul poate monitoriza cu acurateţe ritmul cardiac, nivelul de oxigen din sânge, somnul, dar şi temperatura corpului. 

O necesitate au devenit şi căştile wireless. Iar acum sunt multe modele din care puteţi alege, cu diverse funcţii. De la noise canceling, până la funcţii care pot face traducere simultană. Printre cele mai populare căşti anul acesta sunt cele de la Sony, Apple, Samsung, Beats, dar şi noile Google Pixel Buds. 

Pe acelaşi subiect

Pentru un cadou mai sofisticat, puteţi opta însă pentru o pereche de ochelari audio. Protejează împotriva razelor solare şi funcţionează întocmai ca o pereche de căşti fără fir. Folositori şi la modă în acelaşi timp. 

Toate aceste device-uri au nevoie şi de încărcătoare pe măsură. Acum avem tot felul de încărcătoare wireless, de la cele simple, pur funcţionale, până la obiecte de design cu mai multe funcţii. Cum ar fi acest dispozitiv, care încarcă telefonul şi în acelaşi timp îl dezinfectează. Plus că designul său minimalist se potriveşte în orice locuinţă şi la orice birou. 

Dacă aveţi prieteni influenceri, nu veţi da greş cu un suport de telefon cu senzor de mişcare. Recenziile de produse, prezentările de haine, lecţiile de fitness sau reţetele culinare vor fi astfel mult mai uşor de realizat. 

Trecem acum la cadouri tech pentru acasă. Şi iluminatul poate fi smart, aşa că ledurile controlate cu ajutorul unei aplicaţii sunt ideale pentru cei care vor să aducă un strop de culoare şi de creativitate în locuinţe. Sunt uşor de montat, sunt interactive şi se integrează perfect în orice tip de încăpere. Puteţi realiza chiar şi un brad de Crăciun din panouri luminoase inteligente. Un fel de artă contemporană. 

Pentru cei pasionaţi însă de arta clasică, dar şi de tehnologie, cadoul ideal poate fi un tablou digital. Rama inteligentă poate transforma orice locuinţă într-un muzeu cu picturi celebre şi explicaţii. Tabloul inteligent poate afişa însă şi desenele celor mici sau fotografiile de familie. 

Există cadouri tech şi pentru cei carora le plac plantele, dar nu ştiu cum să aibă grijă de ele. Acest ghivechi inteligent udă singur florile sau legumele crescute în apartament şi le oferă lumină atunci când au nevoie.

Cum nu există Crăciun fără jucării şi cei mici pot primi un partener de joacă inteligent. Acest mini-robot îi învaţă pe copii într-o manieră distractivă ce înseamnă Inteligenţa Artificială. 

Celor care preferă jocurile pe telefon, le puteţi dărui un controler universal care poate transforma orice smartphone într-o consolă de jocuri. 

Iar pentru cei care vor să aducă jocurile la realitate, ochelarii de realitate virtuală sunt cadoul perfect. În plus pot fi folosiţi şi în domenii precum fitness-ul sau reţelele sociale şi sunt primul pas pentru tehnologia viitorului. 

Iubitorii de călătorii şi fotografii cu siguranţă vor aprecia o mini dronă. Este device-ul ideal atunci când vreţi să surprindeţi de la înălţime toate peisajele inedite din vacanţă sau evenimentele importante din viaţa voastră. 

Iar, în final, pentru cei nostalgici care încă se bucură să îşi scrie ideile şi notiţele pe foaie, agendele smart sunt o idee excelentă. Tot ce scrieţi de mână va fi transmis automat şi în format digital, pe telefon sau pe tabletă. Nu veţi pierde aşadar nicio notiţă importantă, oriunde aţi fi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » UseIT » Cadouri pentru pasionaţii de tehnologie. Cu ce îi putem face fericiţi pe cei dragi