Antena Meniu Search
x

Spectacolul naturii: bujorul de munte din Masivul Ciucaş, căruia românii i-au dedicat un festival

Este vorba despre bujorul de munte, protejat prin lege şi admirat atât de localnici, cât şi de o mulţime de turişti care, la începutul lunii iunie, vin special în Masivul Ciucaş pentru a se bucura de minunea naturii! Din păcate, mulţi dintre ei pleacă şi cu câte o amintire, cu toate că bujorul de munte este pe cale de dispariţie.

Vezi și

Este vorba despre bujorul de munte, protejat prin lege şi admirat atât de localnici, cât şi de o mulţime de turişti care, la începutul lunii iunie, vin special în Masivul Ciucaş pentru a se bucura de minunea naturii! Din păcate, mulţi dintre ei pleacă şi cu câte o amintire, cu toate că bujorul de munte este pe cale de dispariţie.

Muntele Roşu este cunoscut pentru o plantă unică în ţară, bujorul de munte care, de altfel, i-a dat şi această denumire. Localnicii din Măneciu, o comună de la poalele munţilor, sunt mândri că spectacolul naturii se dă chiar la ei în zonă, pe platourile staţiunii Cheia.

Înfloreşte la începutul lunii iunie şi este cunoscut şi sub numele de smârdar sau rododendron. Mai mult, bujorul de munte este considerat un monument al naturii. Cu toate acestea, mulţi dintre turişti ignoră acest lucru.  

Oamenii locului i-au dedicat şi o sărbătoare plantei care îi face cunoscuţi în toată ţara - festivalului Rododendronului. Cea de-a şaptea ediţie a Festivalul va avea loc chiar în acest week-end.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vara de 100 de zile » Spectacolul naturii: bujorul de munte din Masivul Ciucaş, căruia românii i-au dedicat un festival