Antena Meniu Search
x

Video 19 judeţe şi Capitala, sub avertizare cod portocaliu de vreme extremă până diseară. În vestul ţării a fost emis mesaj Ro-Alert

A doua lună de primăvară a început cu fenomene meteo extreme! De luni seară până marţi dimineaţă a fost valabilă o avertizare cod galben de vânt în jumătatea de vest a ţării, iar din această dimineaţă până la noapte va fi vânt în toată ţara, pentru unele zone fiind emisă avertizare cod portocaliu. Azi noapte, timişorenii au fost avertizaţi prin Ro-Alert ca până la ora 7 să evite deplasările şi să ia măsuri de protecţie. 

de Redactia Observator

la 02.04.2024, 14:32

Vezi și

Luna aprilie a început cu temperaturi record, de peste 30 de grade Celsius în Oltenia şi Moldova. Temperaturile de ieri au fost mai mari decât normalul cu 15 grade Celsius în unele oraşe. În Capitală, la orele prânzului, termometrele indicau 29 de grade Celsius. Astăzi, însă, vor fi cel mult 24 de grade, dar vântul puternic va face să se simtă mai răcoare.

Schimbare bruscă de vreme în România

După un weekend ca de vară la Constanţa, ieri a apărut praful saharian. Acelaşi fenomen l-au observat şi localnicii din Cluj-Napoca. Curenţii de aer vor aduce în majoritatea zonelor praf roşiatic din nordul Africii şi o schimbare bruscă de vreme. 

Simona Căpşună, meteorolog Observator: Vântul tot mai puternic va cuprinde întregul teritoriu de la vest la est, iar în multe zone, inclusiv aici în sud-estul ţării rafalele vor ajunge la 80..85 km/h. La munte însă, vântul va depăşi viteza de 120 km/h.

Pe acelaşi subiect

Mesaj Ro-Alert în toiul nopţii

Iar în Vestul ţării, vântul şi-a făcut deja simţită prezenţă. Localnicii au fost avertizaţi în toiul nopţii prin mesaje Ro-Alert, şi sfătuiţi să evite deplasările. La scurt timp de la intrarea în vigoare a avertizării, am primit pe Fii Observator, imagini cu vijelia din Lugoj.

În plus, ploile cu tunete şi fulgere vor cuprinde tot Ardealul şi mare parte a Moldovei, iar temperaturile vor scădea în toată ţara cu cel puţin 5 grade Celsius.

Coduri galben şi portocaliu în toată ţara

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 2 aprilie, ora 08 – 2 aprilie, ora 22

Pe parcursul zilei de marți (2 aprilie) vântul va avea intensificări susținute în toată țara, cu viteze de 55...65 km/h, iar local de 70...80 km/h. Pe alocuri se vor semnala vijelii. În zona montană înaltă, rafalele vor depăși 90...110 km/h. Potrivit ANM, în zona montană înaltă, în general la altitudini de peste 1600 m se vor semnala precipitații mixte, iar în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali se vor acumula cantități de apă de 10...20 l/mp.

Harta județelor afectate de codurile galben și portocaliu de vreme severă

meteoromania.ro

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 2 aprilie, ora 08 – 2 aprilie, ora 18

Vântul va avea intensificări susținute în județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț și Botoșani, iar mai ales după-amiaza și în județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila și zona continentală a județelor Constanța și Tulcea. Vor fi viteze în general de 80...85 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 120 km/h.

Vântul puternic a rupt copaci şi panouri publicitare în Capitală

Pompierii din cadrul ISU București - Ilfov au avut, marți, mai multe intervenții din cauza vântului puternic, care a rupt panouri publicitare și copaci. Astfel, pe Calea Moșilor - intersecție cu bd. Carol, un panou publicitar a căzut pe carosabil. În Piața Amzei, sunt elemente de construcție în pericol de cădere, iar în str. Pitar Moș, sunt elemente de construcție în pericol de cădere. De asemenea, pe Aleea Izvorul Crișului un copac a căzut pe carosabil.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Vremea » 19 judeţe şi Capitala, sub avertizare cod portocaliu de vreme extremă până diseară. În vestul ţării a fost emis mesaj Ro-Alert