Antena Meniu Search
x

Video "A venit Crăciunul! Ninge, ninge cu găleata!" Zăpada și viscolul au închis mai multe drumuri în țară, zeci de șoferi au rămas blocați în nămeți

Un vortex polar şi un ciclon mediteranean s-au ciocnit deasupra României, iar efectul l-am simţit cu toţii, din plin. E mai frig cu 10 grade decât a fost de Crăciun. Noaptea trecută a nins necontenit, iar zăpada şi viscolul au blocat mai multe drumuri. Meteorologii spun că vremea rămâne extremă până sâmbătă. 

de Redactia Observator

la 05.04.2023, 08:09

Vezi și

În mijlocul primăverii, România s-a trezit îngropată în zăpădă. Zona Moldovei a fost cea mai afectată. A nins aproape toată noaptea, iar şoselele au devenit un coşmar pentru şoferi. 

Pe Drumul Naţional 24, circulaţia a fost îngreunată de căderile masive de zăpadă. Şi ca de fiecare dată când în ţara noastră ninge... lucrătorii de la drumuri au fost luaţi prin surprindere.

Andrei: Am întâlnit primul utilaj de deszăpezire abia în apropiere de municipiul Iaşi, în rest, pe cei aproape 170 de kilometri nu am întâlnit nici un alt utilaj de deszăpezire. 

În lipsa materialelor antiderapante, şoselele devin adevărate patinoare, iar şoferii nu mai reuşesc să controleze maşinile.

Pe acelaşi subiect

Andrei: Sunt sloiuri de gheaţă şi sunt şi zone unde ninsoarea se transformă într-o ploaie îngheţată şi deşi în unele zone asfaltul poate pare negru, de fapt pe jos este un adevărat patinoar. 

O ambulanţă cu pacient a intrat într-un gard

În localitatea Ghergheşti din Vaslui, o ambulanţă în care se afla o pacientă de 67 de ani a intrat într-un gard, după ce a derapat pe o porţiune de şosea acoperită de omăt. Din fericire nimeni nu a fost rănit, iar pacienta a fost preluată de o altă ambulanţă.

Pe Drumul Naţional 1A intervenţia utilajelor de deszăpezire a fost îngreunată de TIR-urile care avansau cu dificultate din cauza zăpezii de pe carosabil.

Iar pe Valea Mureşului, copacii de pe marginea şoselelor au cedat sub greutatea omătului. Pompierii şi drumarii au intervenit ore în şir pentru a-i îndepărta. 

Frig mai aprig decât de Crăciun

Încă de ieri temperaturile din toată ţara au scăzut semnificativ, şi chiar dacă ne apropiem de Paşte, termometrele ne indică un frig mai aprig decât de Crăciun.

A venit Crăciunul! Ninge, ninge cu găleata! Ia uite ce zăpadă e pe jos! 

În Braşov a nins fără încetare, iar peisajul e unul autentic de iarnă. Însă şoferii nu se pot bucura. Pe străduţele înguste, maşinile îşi croiesc cu greu drum printre troiene. 

Claudiu Loghin: Aşa arată o dimineaţă de aprilie în municipiul Braşov. A nins întreaga noapte, stratul de zăpadă are mai bine de 10 centimetri grosime şi continuă să ningă abundent. 

De această dată, şoferii chiar au fost luaţi prin suprindere de zăpadă. Mai ales că mulţi nu se mai aşteptau să ningă şi şi-au schimbat deja deja cauciucurile.

Șofer de TIR: Totul este blocat, nu se circulă deloc. Sunt camioane rămase pe marginea drumului.

Vântul a răstunat un TIR încărcat cu frigidere, în Timiș

Turiştii aflaţi în staţiunea Rânca din Gorj s-au trezit ieri dimineaţă cu iarna la uşă.

Diana Speretoiu: În zona de munte a judeţului Gorj vremea este ca în toiul iernii. Aici, la intrarea în staţiunea Rânca, ninge abundent. Abia te poţi ţine pe picioare din cauza viscolului. Se circulă în condiţii de iarnă pe şoseaua dintre Novaci şi Rânca. 

Constantin Panescu, cabanier: Doritorii de schi pot să continue sezonul.

Cristi Tudor, reprezentant DRDP Craiova: A început să sufle vântul cu putere. a scăzut vizibilitatea foarte mult. Se lucrează permanent. 

În Timiș, rafalele de vânt au fost atât de puternice încât au răstunat un TIR încărcat cu frigidere. Camionul a blocat complet accesul spre Vama jimbolia pentru mai bine de 12 ore.

În Suceava pomii înfloriţi au fost îngropaţi în zăpadă, iar la Straja, e omăr cât vezi cu ochii. 

Vijelia a făcut prăpăd în București

Unde nu a nins, a bătut vântul cu putere. Meteorologii remarcă un fenomen rar: rafalele au fost mai puternice în zonele de câmpie decât la munte. În Bucureşti vijelia a făcut prăpăd. A doborât zeci de copaci, stâlpi, cabluri de electricitate şi semafoare. 39 de maşini au fost distruse. 

Cosmina Balint: Acoperişul acestei case a fost smnuls de vântul puternic care bate în rafale d epână la 65 de km pe oră, iar pompierii au intervenit în peste 60 de cazuri din cauza vremii rele. 

În Vâlcea a plouat fără încetare

Un bărbat din Drăgășani a scăpat ca prin minune după ce s-a aventurat să traverseze cu mașina un pârâu umflat. Autoturismul s-a răsturnat, iar el a reuşit să ajungă la mal în ultimul moment.

O tragedie se putea întâmpla şi pe Valea Oltului, acolo unde tot din cauza ploilor, bucăți de stâncă s-au desprins de pe versant și au s au prăbuşit pe şosea

Din cauza  rafafelelor de 60 km pe ora, manevrele din porturile de la Marea Neagră au fost suspendate, iar pe aeroportul din Cluj mai multe curse au avut întârzieri din cauza vremii. 

De Florii vor fi temperaturi de 14-15 grade Celsius

Codul portocaliu de vreme severă a fost prelungit până sâmbătă dimineaţă. E avertizare şi de avalanşe de nivel 3 din 5 în Masvele Făgăraș, Bucegi, Rodnei. Meteorologii spun că temperaturile sunt mai mici cu 10 grade faţă de cele pe care le am avut de sărbătorile de Crăciun

Vremea se mai îmblânzeşte spre sfârşitul săptămânii. De Florii vor fi temperaturi de 14-15 grade, dar la munte s-ar putea să ningă în continuare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Vremea » "A venit Crăciunul! Ninge, ninge cu găleata!" Zăpada și viscolul au închis mai multe drumuri în țară, zeci de șoferi au rămas blocați în nămeți