Antena Meniu Search
x

Noi avertizări cod galben și portocaliu de frig și ninsori în aproape toată țara, inclusiv București. ANM a prelungit și extins alertele de vreme severă

Administrația Națională de Meteorologie a prelungi și extins avertizările cod galben și portocaliu de ninsori și vânt puternic emise ieri. În plus, a fost emisă o informare de vreme severă, valabilă în majoritatea zonelor țării, până sâmbătă dimineață.

de Redactia Observator

la 04.04.2023, 14:33

Vezi și

Vremea va fi deosebit de rece, iar temperaturile vor fi cu 8...12 grade sub mediile multianuale, potrivit informării ANM emise în această dimineață.

Astfel, în jumătatea de nord a țării vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45...55 km/h îndeosebi în Moldova, Dobrogea, sudul Banatului și al Olteniei, precum și la munte.

Cod galben de vânt, ninsori și strat de zăpadă

Interval de valabilitate: 04 aprilie, ora 10:30 – 05 aprilie, ora 14

Pe acelaşi subiect

Fenomene vizate: intensificări ale vântului, predominant ninsori și strat de zăpadă.

Vântul va avea intensificări temporare în Muntenia, Dobrogea și local în Oltenia și Moldova unde rafalele vor depăși 55...65 km/h și pe arii restrânse 70...75 km/h. La munte, în Transilvania și local în Maramureș vor fi precipitații, predominant ninsori, temporar viscolite și se va depune strat de zăpadă. În restul țării local și temporar vor fi precipitații, moderate cantitativ, sub formă de ploaie în sud și sud-est și mixte în rest. În vest, vântul va avea intensificări de scurtă durată.

Harta județelor afectate de codurile galben și portocaliu

meteoromania.ro

Cod portocaliu de ninsori abundente, temporar viscolite și strat consistent de zăpadă

Interval de valabilitate: 04 aprilie, ora 10:30 – 05 aprilie, ora 14

Fenomene vizate: ninsori abundente, temporar viscolite și strat consistent de zăpadă

În cea mai mare parte a Moldovei și în Carpații Meridionali și Orientali în special la altitudini de peste 1400 m va continua să ningă, temporar viscolit (rafale de peste 55...65 km/h) și se va depune strat consistent de zăpadă. Județele vizate sunt Caraș Severin, Mehedinți, Gorj, Hunedoara, Alba, Sibiu, Vâlcea, Brașov, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Covasna, Vrancea, Bacău, Harghita, Neamț, Iași, Botoșani și Suceava.

Temperaturile scad în București

De marți până miercuri dimineață, vremea va fi închisă și se va răci accentuat. Temporar va mai ploua, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 55...65 km/h și trecător după-amiaza posibil de peste 70 km/h. Temperatura maximă (cu 10 grade sub media multianuală) se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimă va fi de 3...5 grade.

În intervalul miercuri ora 9.00 - sâmbătă ora 10.00, vremea va fi rece pentru această perioadă și temporar va mai ploua. Temperaturile maxime vor fi de 9...11 grade, iar cele minime de 1...3 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Noi avertizări cod galben și portocaliu de frig și ninsori în aproape toată țara, inclusiv București. ANM a prelungit și extins alertele de vreme severă