Antena Meniu Search
x

METEO: Alertă de caniculă în Bucureşti şi 22 judeţe. ANM anunţă temperaturi de 40 de grade la umbră, în următoarele zile

Capitala și 22 județe se vor afla joi, vineri, sâmbătă și duminică sub cod galben de caniculă. Temperaturile resimțite vor depăși 40 de grade Celsius. Avertizarea a fost emisă de Administrația Națională de Meteorologie, în această dimineață.

de Redactia Observator

la 04.08.2022, 16:14

Administrația Națională de Meteorologie a emis o alertă cod galben de caniculă pentru intervalul joi - duminică și vizează Capitala și 22 de județe.

Caniculă în București și 22 de județe, până duminică

Meteorologii anunță pentru zilele de 4, 5, 6 și 7 august val de căldură, disconfort termic ridicat.

Harta județelor afectate de codul galben

meteoromania.ro

Pe acelaşi subiect

În vestul și în sudul țării valul de căldură se va extinde și va persista, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade Celsius.

Zonele vizate sunt Capitala și județele Satu Mare, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Alba, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Buzău, Brăila, Ialomița, Ilfov, Călărași, Giurgiu, Teleorman, Olt.

Potrivit avertizării ANM, disconfortul termic se va menține ridicat si în prima parte a săptămânii viitoare, mai ales în regiunile vestice și sudice.

Prognoză specială pentru Capitală

Va fi caniculă și disconfort termic ridicat în Capitală de joi până duminică, se arată în prognoza specială pentru București a Administrației Naționale de Meteorologie.

De joi, de la ora 10.00, până duminică, la ora 21.00, în București va fi val de căldură persistent și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime vor fi de 33-34 de grade, iar cele minime de 19-20 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » METEO: Alertă de caniculă în Bucureşti şi 22 judeţe. ANM anunţă temperaturi de 40 de grade la umbră, în următoarele zile