Meniu
Search
x

Alertă de ninsori abundente şi viscol în 14 județe. ANM anunţă strat consistent de zăpadă la munte

Administrația Națională de Meteorologie a emis un nou cod galben de ninsori abundente, valabil în 14 județe din România, în zona de munte. Alerta este valabilă până vineri.

De Veronica Micu la 10.12.2020, 12:10
  • În Carpaţii Meridionali şi de Curburã temporar va ninge şi se va depune strat consistent de zãpadã.
  • Meteorologii au transmis și o informare de ploi și vânt pentru sudul, estul și centrul țării.

Miercuri la ora 17:00 intră în vigoare o alertă Cod galben și expiră vineri la ora 15:00.

În Carpaţii Meridionali şi de Curburã temporar va ninge, mai abundent la altitudini de peste 1400 m şi se va depune strat consistent de zãpadã.

Vântul va avea intensificãri, iar pe creste va fi tare, cu viteze la rafalã de peste 90...100 km/h şi va fi viscol ce va determina scãderea vizibilitãţii.

În sudul Banatului, nordul Olteniei şi al Munteniei, precum şi în sud-estul Moldovei vor predomina ploile care vor fi însemnate cantitativ, iar cantitãţile de apã vor depãşi 30...40 l/mp şi pe arii restrânse 50...70 l/mp.

Ploi și vânt pentru sudul, estul și centrul țării

Meteorologii au transmis și o informare de ploi și vânt pentru sudul, estul și centrul țării.

Informarea meteo intră în vigoare miercuri la ora 14:00 și expiră vineri la ora 15:00.

În sudul, estul și centrul țării temporar vor fi precipitații în general moderate cantitativ și se vor acumula 15...25 l/mp și izolat peste 30 l/mp, potrivit ANM.

Vor predomina ploile, iar din cursul serii de miercuri (9 decembrie) și până în dimineața zilei de joi (10 decembrie) în jumătatea de nord a Moldovei vor fi mai ales ninsori. Temporar se va depune polei în estul țării și pe arii restrânse în restul teritoriului.

Local, vântul va prezenta intensificări, cu rafale în general de 45...55 km/h.

La munte vor predomina nisorile, iar joi (10 decembrie) și vineri (11 decembrie), la altitudini mai joase precipitațiile vor fi mixte, favorizând depunerile de polei. Vântul va prezenta intensificări locale, cu viteze de peste 60...70 km/h.

Trei zile de vreme închisă în București

Vreme închisă cu ploi anunță meteorologii pentru București, în următoarele trei zile. Conform prognozei meteo speciale pentru Capitală, vremea se încălzește de joi.

De miercuri până joi dimineață, vremea va fi închisă. Spre seară va ploua, la început slab, și vor fi condiții de polei, apoi moderat cantitativ.

Se vor acumula cantități de apă, în general, de 10...14 l/mp. Vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări noaptea când la rafală se vor atinge viteze în jurul a 40 km/h. Maxima se va situa în jurul valorii de 1 grad, însă din a doua parte a intervalului temperatura va crește, astfel că minima nopții va fi de 2...3 grade.

Începând de joi până vineri dimineață, vremea se va menține închisă și se va încălzi. Temporar va ploua, mai ales seara și noaptea, și se vor acumula cantități de apă în medie de 10...12 l/mp. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze la rafală de până la 35...40 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimă va fi de 6...8 grade.

Vineri între orele 8:00 - 15:00, cerul va fi mai mult noros și trecător va mai ploua. Vântul va sufla moderat, cu rafale de până la 30...35 km/h. Temperatura maximă va fi de 9...10 grade

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Vremea » Alertă de ninsori abundente şi viscol în 14 județe. ANM anunţă strat consistent de zăpadă la munte