Meniu
Search
x

Alertă de ploi, grindină și vijelii în România. 12 județe, sub cod galben de vreme severă până joi dimineaţă

Administrația Națională de Meteorologie a emis, miercuri, o nouă atenționare cod galben de vreme severă, valabilă în 12 județe. La munte, în sudul, centrul și estul țării se anunță vijelii și grindină.

De Veronica Micu la 26.05.2021, 12:37

Județele vizate de codul galben de ploi sunt Hunedoara, Alba, Gorj, Sibiu, Vâlcea, Olt, Argeș, Brașov, Prahova, Dâmbovița, Teleorman și Giurgiu.

Atenționarea intră în vigoare miercuri, la ora 14.00, și este valabilă până joi, la ora 6.00.

Harta județelor afectate de codul galben

meteoromania.ro

În această perioadă, local în Oltenia și Muntenia, precum și în zona Carpaților Meridionali și a Carpaților de Curbură, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25 - 35 l/mp și pe arii restrânse 40 l/mp.

Pe acelaşi subiect

Informare meteo de ploi, grindină şi vijelii până vineri

Meteorologii au emis și o informare de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cu precădere la munte, în sudul, centrul și estul țării.

Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, izolat căderi de grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp, iar pe arii restrânse 30 - 50 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala şi în restul teritoriului, dar pe suprafeţe mai mici şi pentru intervale scurte.

Informarea meteorologică este valabilă până sâmbătă la ora 10.00.

Ploi și temperaturi mai scăzute în Capitală

Meteorologii atenționează că vin ploi în București, iar temperaturile scad, astfel că vineri vor atinge maxime de doar 20 de grade.

Miercuri, vremea va fi în general instabilă, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate și, mai ales în a doua parte a zilei și noaptea, vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 4 - 10 l/mp și, izolat, posibil peste 15 l/mp. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 14 - 15 grade.

Joi, vremea va fi instabilă și se va răcori. Cerul va avea înnorări și temporar vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 14 - 15 grade.

Vineri, vremea se va menține instabilă și va fi răcoroasă. Cerul va avea înnorări și, temporar, vor fi averse - posibil moderate cantitativ - și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimă va fi de 14 - 15 grade.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Vremea » Alertă de ploi, grindină și vijelii în România. 12 județe, sub cod galben de vreme severă până joi dimineaţă