Antena Meniu Search
x

Furtuna a făcut ravagii în București, după alerta meteo de vreme severă. ANM a prelungit codul galben de furtuni

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri dimineață, mai multe avertizări cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii în București și mai multe județe. După o noapte cu temperaturi caniculare, vântul a suflat cu putere şi mai mulţi copaci au fost doborâţi.

de Redactia Observator

la 14.07.2023, 09:38

UPDATE: În mai multe cartiere, pompierii au intervenit după ce zeci de copaci au căzut pe mașini sau au blocat străzile.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

UPDATE: Meteorologii au emis o nouă avertizare cod galben de averse, intensificări ale vântului și grindină, valabilă în București, valabil până la ora 9.20, potrivit ANM.

Pe acelaşi subiect

Potrivit avertizării vor fi "frecvente descărcări electricea, averse care vor acumula peste 15 l/mp, intensificări ale vântului și grindină". Avertizarea vizează doar orașul Bucureşti.

Cod galben de ploi, grindină și vijelii în București

Codul galben este valabil până la ora 7:50 şi vizează intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 55…60 km/h și pe arii restrânse 70 km/h, vijelie, descărcări electrice, grindină, local averse care vor acumula peste 15 l/mp.

Zona afectată este Bucureşti şi judeţul Ilfov, dar parţial şi:

- judeţul Giurgiu: Bolintin-Vale, Florești-Stoenești, Roata de Jos, Ulmi, Mihăilești, Ghimpați, Bolintin-Deal, Găiseni, Vânătorii Mici, Ogrezeni, Crevedia Mare, Buturugeni, Bucșani, Letca Nouă, Grădinari, Răsuceni, Clejani, Mârșa, Iepurești, Cosoba, Bulbucata

- judeţul Dâmboviţa: Crevedia, Ciocănești, Tărtășești, Brezoaele, Poiana, Butimanu;

- județul Teleorman: Bujoreni.

Ploaie torențială pe A1

Centrul Infotrafic anunță că sâmbătă dimineață, plouă torențial pe autostrada A1 București - Pitești, pe tronsonul kilometric 10 – 73. Este afectată zona cuprinsă între localitățile Ciorogârla, din județul Ilfov, și Ionești, din județul Dâmbovița. Acolo s-a adunat de apă pe carosabil și este pericol de acvaplanare. De asemenea, vizibilitatea în trafic este redusă, avertizează Infotrafic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Furtuna a făcut ravagii în București, după alerta meteo de vreme severă. ANM a prelungit codul galben de furtuni