Antena Meniu Search
x

Video Alertă de vreme severă în România, până vineri dimineață. ANM anunță ninsori la munte și ploi în rest

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de vreme severă în România, valabilă până vineri dimineață. Potrivit specialiștilor, în intervalul 13 aprilie, ora 16:00 - 16 aprilie, vor fi precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 13.04.2021, 13:51

Sursa foto: Hepta Vezi și
  • La munte vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă.
  • O încălzire uşoară ar urma să aibă loc abia în weekend.

Meteorologii anunță precipitații  moderate  cantitativ în toată țara  -  local  15...25  l/mp și izolat,îndeosebi în nord-vest și centru, 30...40 l/mp. Din după-amiaza zilei de marți (13 aprilie) și până în seara zilei demiercuri (14 aprilie), vor fi mai ales averse de ploaie, izolat însoțite de descărcări electrice.  În Transilvania şi în Maramureş vor fi ploi, dar şi perioade cu lapoviţă și ninsoare (cu precădere în noapteade miercuri spre joi și în cea de joi spre vineri) pe alocuri și temporar cu depunere de strat de zăpadă. Trecător,precipitații mixte se vor semnala și în zonele deluroase din restul teritoriului.         

Ninsori și strat de zăpadă la munte

La munte treptat vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă local consistent și în special laaltitudini de peste 1500 m în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, rafalele vor depăși 70...80 km/h și va fi viscol.Intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45...55 km/h, vor fi în majoritatea regiunilor, îndeosebiîn sud și sud-est, cu până la 60...65 km/h în Oltenia, amplificând senzația de rece.   

Potrivit informării ANM, valorile termice diurne ce se vor înregistra miercuri și joi vor caracteriza o vreme deosebit de rece pentru mijlocul lunii aprilie.

Pe acelaşi subiect

O încălzire uşoară ar urma să aibă loc abia în weekend.

Vremea se răcește brusc în Capitală

Vremea se răcește în Capitală și sunt anunțate ploi cu descărcări electrice de marți. Până vineri, temperaturile maxime nu vor depăși 11 - 13 grade Celsius.

Potrivit meteorologilor, înnorările se vor accentuat treptat, iar în cursul nopții de marți spre miercuri și la începutul zilei de miercuri, vor fi averse, posibil însoțite și de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 7 - 8 grade.

De miercuri, până vineri, vremea va deveni deosebit de rece pe parcursul zilelor de miercuri și joi, când se vor înregistra valori termice maxime de 11- 13 grade. Cerul va fi temporar noros și vor fi condiții de ploaie de scurtă durată. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări, cu rafale de 40-45 km/h. Temperaturile minime vor fi de 3-4 grade.

Cum va fi vremea de Paște

Temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă de primăvară, potrivit prognozei meteo pentru perioada 12 aprilie - 10 mai. În săptămâna ce urmează Paștelui Ortodox valorile termice vor fi specifice începutului de lună mai.

Potrivit meteorologilor, precipitaţiile vor fi mai însemnate cantitativ în săptămâna 19 - 26 aprilie în vestul țării.

Prognoza meteo 12 – 19 aprilie 2021

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în jumătatea vestică a țării. Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea nordică a țării, dar mai ales în regiunile centrale și de nord-vest, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Vremea 19 – 26 aprilie 2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, dar cu posibilitatea unui deficit local în extremitatea nordică a țării.

Prognoza meteo 26 aprilie – 3 mai 2021

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Vremea 3 – 10 mai 2021

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Vremea » Alertă de vreme severă în România, până vineri dimineață. ANM anunță ninsori la munte și ploi în rest