Antena Meniu Search
x

Alertă meteo de vreme severă imediată, emisă de ANM. Cod galben în mai multe judeţe

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe alerte nowcasting de vreme severă imediată cod galben de polei, chiciură şi ceaţă foarte densă, valabilă pentru 10 judeţe, în următoarele ore.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 18.01.2020, 09:11

Ceaţă densă în mai multe judeţe, în următoarele ore
Alertă meteo de vreme severă imediată, emisă de ANM. Cod galben în mai multe judeţe - Profimedia

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe alerte nowcasting de vreme severă imediată cod galben de polei, chiciură şi ceaţă foarte densă, valabilă pentru 10 judeţe, în următoarele ore.

La această oră sunt valabile mai multe atenționări cod galben de tip nowcasting care anunță ceață, chiciură și polei în 10 de județe. 

Alerta meteorologilor ANM este valabilă în Gorj, Vâlcea, Arad, Bihor, Alba, Mureş, Harghita, Sibiu, Cluj şi Satu Mare. 

Ceaţă densă pe A1, A3 şi alte drumuri din ţară

Ceața densă reduce însă vizibilitatea în trafic sub 200 m și izolat sub 50 m pe mai multe artere rutiere din județele Alba, Arad, Bihor, Mureș, Sibiu, Dolj, Gorj, Tulcea, Constanța și Brăila.

De asemenea, în condiții de ceață, cu vizibilitate redusă, pe alocuri, sub 100 de metri, se circulă și pe autostrăzile A1 București – Pitești și Sibiu – Deva, A3 Turda – Borș și Ungheni – Iernut,  A3 București – Ploiești și A10 Sebeș – Turda.

"Recomandăm prudență la volan, asigurarea corespunzătoarea și semnalizarea intenției de schimbare a direcției, creșterea distanței de siguranță între vehicule, folosirea luminilor de ceață din dotarea autovehiculelor. Evitați depășirile riscante, care pot deveni extrem de periculoase în condițiile unei vizibilități mult diminuate", transmite Centrul Infotrafic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Alertă meteo de vreme severă imediată, emisă de ANM. Cod galben în mai multe judeţe