Alertă meteo de vreme severă în România. ANM anunţă frig în toată ţara, viscol şi ninsori la munte

De Veronica Micu.
Publicat: 29.10.2019, 10:36.
Actualizat: 29.10.2019, 10:36

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de vreme deosebit de rece, valabilă în toată ţara. În doar trei zile, temperaturile vor scădea şi cu 20 de grade.

Alertă de ploi, ninsori şi viscol în România

Alertă meteo de vreme severă în România. ANM anunţă frig în toată ţara, viscol şi ninsori la munte

Arhivă

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de vreme deosebit de rece, valabilă în toată ţara. În doar trei zile, temperaturile vor scădea şi cu 20 de grade.

Un val de aer polar va acoperi treptat ţara noastră, iar noaptea de joi spre vineri va fi cea mai friguroasă de până acum, anunţă meteorologii.

Potrivit ANM, începând de marți de la ora până vineri la ora 10:00, vremea va deveni deosebit de rece, la început în vestul, centrul, nordul și nord-estul teritoriului, apoi în toată țara.

Se vor semnala precipitații în majoritatea regiunilor.

Frig, ninsori şi viscol în România, în următoarele trei zile

La munte, mai ales în Carpații Orientali și Meridionali, acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări temporare, spulberând zăpada. Intensificări ale vântului se vor mai semnala și în regiunile estice, sudice și sud-vestice, amplificând senzația de rece.

În sudul și centrul țării, îndeosebi în zonele deluroase, trecător, vor fi precipitații mixte.

Vineri dimineața, temperaturile minime vor fi preponderent negative cu precădere în jumătatea de nord a țării, precum și în zonele deluroase din restul teritoriului.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.