Antena Meniu Search
x

Alertă meteo Cod Roşu de fenomene periculoase, emisă de ANM. Rafale şi de 180 km/h

Administrația Națională de Meteorologie a emis alerte Cod Roşu, Cod Portocaliu şi Cod Galben de fenomene meteo periculoase. Se vor înregistra intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, urmând să se înregistreze rafale de vânt chiar şi de 180 km/h.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 23.02.2020, 18:12

  • Alertă meteo cod roşu emisă de ANM.

Administrația Națională de Meteorologie a emis alerte Cod Roşu, Cod Portocaliu şi Cod Galben de fenomene meteo periculoase. Se vor înregistra intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, urmând să se înregistreze rafale de vânt chiar şi de 180 km/h.

Şoferii sunt sfătuiţi să nu iasă cu maşinile pe drumurile de munte, dacă nu sunt echipate corespunzător pentru iarnă şi să circule cu viteză redusă în zonele afectate de alerta meteo.

Alertă Cod Roşu emisă de ANM

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis Cod Roşu, care intră în vigoare începând cu 24 februarie, ora 02:00 şi ar trebui să fie în vigoare până la ora 18:00, aceeaşi zi.

Fenomene vizate sunt vânt puternic, în rafale de peste 140...180 km/h, iar zonele vizate sunt altitudini de peste 1500 m în Carpații Meridionali și de Curbură. Vizibilitatea va fi zero în acele zone.

Alerte meteo Cod Portocaliu emise de ANM

Harta cu regiunile afectate de Codul roşu emis de ANM

Interval de valabilitate pentru alertele de Cod Portocaliu sunt 23 februarie, ora 18:00 - 24 februarie, ora 18:00. Potrivit ANM, din seara zilei de duminică, 23 februarie, vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 55...70 km/h. Fenomene și zone vizate: în zona montană intensificări susținute ale vântului, temporar viscol și vizibilitate redusă.

În intervalul menționat, în zona montană vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 110...130 km/h. Temporar va ninge viscolit, diminuând semnificativ vizibilitatea, la început în Carpații Orientali, apoi și în restul zonei montane, la altitudini în general de peste 1600 m.

În intervalul menționat, vântul va avea intensificări susținute, în noaptea de duminică spre luni (23/24 februarie) și în prima parte a zilei de luni (24 februarie) în nordul Crișanei, Transilvania și Maramureș, cu viteze de 80...95 km/h, iar mai ales pe parcursul zilei de luni, în Moldova și în nordul Dobrogei, temporar cu peste 90...100 km/h.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Vremea » Alertă meteo Cod Roşu de fenomene periculoase, emisă de ANM. Rafale şi de 180 km/h