Antena Meniu Search
x

Alertă meteo de vreme severă în România. 14 județe, lovite de vijelii puternice în următoarele ore

Administrația Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenționare cod galben care vizează vânt puternic în estul și centrul țării. Alerta meteo, care 14 județe, total sau parțial, a intrat în vigoare la ora 10.00 și expiră diseară, la ora 21.00.  

de Redactia Observator

la 22.06.2022, 10:36

Conform avertizării meteorologilor ANM, miercuri, până la ora 21.00, vor fi intensificări ale vântului în 14 județe estul și centrul țării. 

"În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei, în sud-estul Transilvaniei, precum și în Carpații de Curbură și local în Carpații Meridionali, vântul va avea intensificări cu viteze de 55...75 km/h, iar la altitudini mari rafalele vor depăși 90 km/h.

Intensificări ale vântului vor fi pe arii restrânse și în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și în restul Transilvaniei și a zonei montane, cu rafale în general de 45...55 km/h", transmite Administrația Națională de Meteorologie.

Harta județelor afectate de codul galben

meteoromania.ro

Pe acelaşi subiect

Județele vizate sunt Harghita, Brașov, Covasna, Argeș, Prahova, Dâmbovița, Buzău, Vrancea, Vaslui, Bacău, Neamț, Iași, Botoșani și Suceava.

Vreme frumoasă în București, cu temperaturi de 30 - 32 de grade Celsius

Vremea va fi frumoasă, dar și călduroasă în orele după-amiezii în Capitală. Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza specială pentru București pentru ziua de miercuri.

Astfel, până la ora 21.00 ANM anunță în București vreme frumoasă, dar și călduroasă în orele după-amiezii. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat.

Temperatura maximă va fi de 30...32 de grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Vremea » Alertă meteo de vreme severă în România. 14 județe, lovite de vijelii puternice în următoarele ore